Topić: Finale neće biti formalnost!

Trener Crvene zvezde na priče o bliskosti sa FMP odgovara podsećanjem na polufinale Kupa u Nišu, kada su se povredili Dangubić i Lazarević. Apel navijačima.

Košarka 07.06.2018 | 11:30
Topić: Finale neće biti formalnost!
Crvena zvezda i FMP drugu godinu zaredom se sastaju u finalu plej-ofa srpske Superlige.

Prošle sezone su "panteri" u polufinalu iznenadili Partizan, a sada je "večitog" rivala na odmor poslala Zvezda, nakon što je u grupi sa FMP zauzeo drugo mesto i tako otežao sebi put do finala.

Prvi meč u dvorani "Aleksandar Nikolić", uz besplatan ulaz na tribine, igra se u četvrtak od 20.00.

"Dve najbolje ekipe su u finalu, to su zaslužile svojim igrama i ponašanjem. Vidim da neki degradiraju finale, pričama da su to dva bliska kluba, da će biti formalnost... Ne mislim to, jer FMP ima dobru ekipu, dobro treniranu, koja ima fizionomiju i borbenošću nadoknađuje to što joj fale dva bitna igrača na spoljnim pozicijama. Podsetio bih vas na naš nedavni susret u Nišu, na kom su se povredili Dangubić i Lazarević. Toliko o bliskosti", rekao je na konferenciji za novinare Milenko Topić.

U njegovom timu su dvojica igrača koja su do aprila nastupala za FMP i imala važne uloge, Filip Čović i Aleksa Radanov.

Sastav iz Železnika je već u drugom kolu Superlige ostao i bez mladog plejmejkera Alekse Uskokovića, što je bio značajan hendikep, ali je sjajnim partijama Nenadića, Pota, Jeremića, Odžoa i drugih uspeo da dođe do same završnice takmičenja.

"Za mene je to iznenađenje. Ostali su bez dva igrača, pa im se povredio prvi plejmejker. Možda su oni tako nešto očekivali, ali biti prvi u grupi, pored Partizana... Nedostatak klasičnog organizatora igre nadoknađuju nekim drugim stvarima i biće nam teško u svakom slučaju", respektuje Topić "mlađeg brata".

Za razliku od "pantera", koji su polufinale igrali do nedelje uveče, Zvezda će imati pauzu između utakmica od čak osam dana.

"Iskoristili smo to vreme za treninge, razgovor, da saniramo povrede i da se pripremimo za ovo što je pred nama. Nadam se da pauza neće negativno uticati na nas".

Zvezda nije uspela da odbrani trofeje u ABA ligi i nacionalnom Kupu, ali njen trener ističe da se protiv FMP neće igrati za "spas sezone".

"Titula je velika stvar i za nas bi bila čast ako bismo iz ove serije izašli kao pobednici. Trudićemo se svim raspoloživim sredstvima da to ostvarimo. Imamo dosta mladih igrača koji čekaju svoj prvi trofej i motiv nam neće nedostajati. Faliće nam navijači, ako ne dođu i zato apelujemo da nas podrže. Znam da je jun, da je vreme godišnjih odmora i da je ljudima dosta košarke zbog brojnih utakmica, ali ih zovem da nas podrže u borbi koja neće biti laka".

Druga utakmica na programu je u subotu od 18 časova u Železniku, a treća je sa 12. pomerena na 11. jun, dogovorom dva kluba.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar