Топић: Финале неће бити формалност!

Тренер Црвене звезде на приче о блискости са ФМП одговара подсећањем на полуфинале Купа у Нишу, када су се повредили Дангубић и Лазаревић. Апел навијачима.

Кошарка 07.06.2018 | 11:30
Топић: Финале неће бити формалност!
Црвена звезда и ФМП другу годину заредом се састају у финалу плеј-офа српске Суперлиге.

Прошле сезоне су "пантери" у полуфиналу изненадили Партизан, а сада је "вечитог" ривала на одмор послала Звезда, након што је у групи са ФМП заузео друго место и тако отежао себи пут до финала.

Први меч у дворани "Александар Николић", уз бесплатан улаз на трибине, игра се у четвртак од 20.00.

"Две најбоље екипе су у финалу, то су заслужиле својим играма и понашањем. Видим да неки деградирају финале, причама да су то два блиска клуба, да ће бити формалност... Не мислим то, јер ФМП има добру екипу, добро тренирану, која има физиономију и борбеношћу надокнађује то што јој фале два битна играча на спољним позицијама. Подсетио бих вас на наш недавни сусрет у Нишу, на ком су се повредили Дангубић и Лазаревић. Толико о блискости", рекао је на конференцији за новинаре Миленко Топић.

У његовом тиму су двојица играча која су до априла наступала за ФМП и имала важне улоге, Филип Човић и Алекса Раданов.

Састав из Железника је већ у другом колу Суперлиге остао и без младог плејмејкера Алексе Ускоковића, што је био значајан хендикеп, али је сјајним партијама Ненадића, Пота, Јеремића, Оџоа и других успео да дође до саме завршнице такмичења.

"За мене је то изненађење. Остали су без два играча, па им се повредио први плејмејкер. Можда су они тако нешто очекивали, али бити први у групи, поред Партизана... Недостатак класичног организатора игре надокнађују неким другим стварима и биће нам тешко у сваком случају", респектује Топић "млађег брата".

За разлику од "пантера", који су полуфинале играли до недеље увече, Звезда ће имати паузу између утакмица од чак осам дана.

"Искористили смо то време за тренинге, разговор, да санирамо повреде и да се припремимо за ово што је пред нама. Надам се да пауза неће негативно утицати на нас".

Звезда није успела да одбрани трофеје у АБА лиги и националном Купу, али њен тренер истиче да се против ФМП неће играти за "спас сезоне".

"Титула је велика ствар и за нас би била част ако бисмо из ове серије изашли као победници. Трудићемо се свим расположивим средствима да то остваримо. Имамо доста младих играча који чекају свој први трофеј и мотив нам неће недостајати. Фалиће нам навијачи, ако не дођу и зато апелујемо да нас подрже. Знам да је јун, да је време годишњих одмора и да је људима доста кошарке због бројних утакмица, али их зовем да нас подрже у борби која неће бити лака".

Друга утакмица на програму је у суботу од 18 часова у Железнику, а трећа је са 12. померена на 11. јун, договором два клуба.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар