Jačati poslovnu vezu sa Grčkom

Ministar inostranih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak učestvovao je 22. maja 2018. godine na Poslovnom forumu BiH-Grčka u Atini, čiji je organizator Ministarstvo inostranih poslova BiH, u saradnji sa Ministarstvom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Spoljnotrgovinskom komorom BiH.

Bosna i Hercegovina 22.05.2018 | 20:24
Jačati poslovnu vezu sa Grčkom
Tokom izlaganja, Crnadak je naglasio da BiH i Grčka imaju prijateljske odnose, da nemaju otvorenih pitanja, ali da je potrebno da se unaprijede ekonomski odnosi i spoljnotrgovinska razmjena.

Crnadak je poručio da je Poslovni forum BiH-Grčka odlična prilika da se institucije, kao i privredni subjekti, iz BiH i Grčke bolje upoznaju i razmijene iskustva, te je izrazio nadu da će iz više od 50 planiranih direktnih poslovnih susreta proizaći i konkretni dogovori, koji će donijeti obostranu korist.

Na otvaranju Poslovnog foruma, osim Crnadka, govorio je i Mirko Šarović, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Nemanja Vasić, potpredsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH i Gordan Milinić, direktror Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA).

Na Forumu su učestvovali predstavnici Grčke federacije preduzeća (SEV), predstavnici Ministarstva inostranih poslova Grčke, kao i predstavnici Ministarstva investicija Grčke.

Tokom Poslovnog foruma potpisivan je Memorandum o razumijevanju između Grčke federacije preduzeća (SEV) i Spoljnotrgovinske komore BiH, a održan je i veći broj sastanaka privrednika iz BiH i Grčke, koji su učestvovali na Forumu.

Po završetku Poslovnog foruma, ministar Crnadak sastao se sa Giorgosom Katrougalosom, alternativnim ministrom inostranih poslova Grčke.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Zoran

22.05.2018 19:05

Izlazi li ovaj covjek ikad iz aviona, dolazi li bar ponekad kuci svojoj

ODGOVORITE
Name

AR

23.05.2018 07:21

Nego sta samo jacati veze sa bracom grcima Gole guzice I u nas a I u njih.Samo je bitno da naucimo igrati do mine karte I sve te ostale poslove sto nam mogu ponuditi braca grci hahaha