Јачати пословну везу са Грчком

Министар иностраних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак учествовао је 22. маја 2018. године на Пословном форуму БиХ-Грчка у Атини, чији је организатор Министарство иностраних послова БиХ, у сарадњи са Министарством спољне трговине и економских односа БиХ и Спољнотрговинском комором БиХ.

Босна и Херцеговина 22.05.2018 | 20:24
Јачати пословну везу са Грчком
Током излагања, Црнадак је нагласио да БиХ и Грчка имају пријатељске односе, да немају отворених питања, али да је потребно да се унаприједе економски односи и спољнотрговинска размјена.

Црнадак је поручио да је Пословни форум БиХ-Грчка одлична прилика да се институције, као и привредни субјекти, из БиХ и Грчке боље упознају и размијене искуства, те је изразио наду да ће из више од 50 планираних директних пословних сусрета произаћи и конкретни договори, који ће донијети обострану корист.

На отварању Пословног форума, осим Црнадка, говорио је и Мирко Шаровић, министар спољне трговине и економских односа БиХ, Немања Васић, потпредсједник Спољнотрговинске коморе БиХ и Гордан Милинић, директрор Агенције за унапређење страних инвестиција у БиХ (ФИПА).

На Форуму су учествовали представници Грчке федерације предузећа (СЕВ), представници Министарства иностраних послова Грчке, као и представници Министарства инвестиција Грчке.

Током Пословног форума потписиван је Меморандум о разумијевању између Грчке федерације предузећа (СЕВ) и Спољнотрговинске коморе БиХ, а одржан је и већи број састанака привредника из БиХ и Грчке, који су учествовали на Форуму.

По завршетку Пословног форума, министар Црнадак састао се са Гиоргосом Катроугалосом, алтернативним министром иностраних послова Грчке.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Зоран

22.05.2018 19:05

Излази ли овај цовјек икад из авиона, долази ли бар понекад куци својој

ОДГОВОРИТЕ
Name

АР

23.05.2018 07:21

Него ста само јацати везе са брацом грцима Голе гузице И у нас а И у њих.Само је битно да науцимо играти до мине карте И све те остале послове сто нам могу понудити браца грци хахаха