Povećati saradnju BiH i Grčke

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović razgovarao je danas u Atini sa zamjenikom premijera i ministrom ekonomije i razvoja u Vladi Grčke Janisom Dragasakisom o ključnim pitanjima povećanja obima i intenziteta saradnje dvije zemlje.

Bosna i Hercegovina 22.05.2018 | 12:56
Povećati saradnju BiH i Grčke
- Grčka se okreće regionu i u političkom i u ekonomskom smislu i podržaće brže integrisanje Zapadnog Balkana u EU, kao i infrastrukturno povezivanje, istaknuto je na sastanku. Zamjenik grčkog premijera, prenio je ministru Šaroviću spremnost grčke strane za ubrzanje procedura za potpisivanje sporazuma dvije zemlje o međusobnom priznanju vozačkih dozvola i olakšanje putovanja građana dvije zemlje a izražena je i spremnost da se poznata  grčka kompanija i investitor Alumil iz Soluna, podstakne za dodatno investiranje u vlasenički Alumil. 

Ministar Šarović u Grčkoj predvodi brojnu privrednu delegaciju iz Bosne i Hercegovine. Više od dvadeset kompanija i Spoljnotrgovinska komora BiH danas su na Poslovnom forumu BiH - Grčka prezentovali investicione mogućnosti dvije zemlje, te mogućnosti povećanje međusobne trgovinske i ekonomske saradnje a održan je i niz sastanaka između privrednika BiH i Grčke, saopšteno je iz Ministarstva za spoljnu trgovinu i ekonomske odnose BiH.

(BN)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Kažem samo

22.05.2018 15:59

Džaba se ovaj covjek trudi,jer dok on ugovara i pregovara drugi u BiH razgradjuju i kradu nemilice. Ako na izborima opstane ova crna kriminalna garnitura(Dodik,Covic,Izetbegovic) ne vrijedi se boriti više nizašta.Kriminal i korupcija će nas uništiti.Busanje u prsa i Srbovanje,Hrvatovanje,Islamovanje neće nam pomoći nego će mo izgubiti svoju mladost i ljepotu i predati ih Nijemcima na robovanje.

ODGOVORITE
Name

Edin

22.05.2018 17:41

Odlican komentar