Повећати сарадњу БиХ и Грчке

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић разговарао је данас у Атини са замјеником премијера и министром економије и развоја у Влади Грчке Јанисом Драгасакисом о кључним питањима повећања обима и интензитета сарадње двије земље.

Босна и Херцеговина 22.05.2018 | 12:56
Повећати сарадњу БиХ и Грчке
- Грчка се окреће региону и у политичком и у економском смислу и подржаће брже интегрисање Западног Балкана у ЕУ, као и инфраструктурно повезивање, истакнуто је на састанку. Замјеник грчког премијера, пренио је министру Шаровићу спремност грчке стране за убрзање процедура за потписивање споразума двије земље о међусобном признању возачких дозвола и олакшање путовања грађана двије земље а изражена је и спремност да се позната  грчка компанија и инвеститор Алумил из Солуна, подстакне за додатно инвестирање у власенички Алумил. 

Министар Шаровић у Грчкој предводи бројну привредну делегацију из Босне и Херцеговине. Више од двадесет компанија и Спољнотрговинска комора БиХ данас су на Пословном форуму БиХ - Грчка презентовали инвестиционе могућности двије земље, те могућности повећање међусобне трговинске и економске сарадње а одржан је и низ састанака између привредника БиХ и Грчке, саопштено је из Министарства за спољну трговину и економске односе БиХ.

(БН)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Кажем само

22.05.2018 15:59

Џаба се овај цовјек труди,јер док он уговара и преговара други у БиХ разградјују и краду немилице. Ако на изборима опстане ова црна криминална гарнитура(Додик,Цовиц,Изетбеговиц) не вриједи се борити више низашта.Криминал и корупција ће нас уништити.Бусање у прса и Србовање,Хрватовање,Исламовање неће нам помоћи него ће мо изгубити своју младост и љепоту и предати их Нијемцима на робовање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Един

22.05.2018 17:41

Одлицан коментар