Napolijev radio lansirao bombu - trampa Sari za Kontea!

Jedan u Englesku, drugi nazad u Italiju!

Fudbal 04.05.2018 | 16:00
Napolijev radio lansirao bombu - trampa Sari za Kontea!
Predsednik Aurelio De Laurentis najradije bi nastavio saradnju, ali čini se da je posle godina u kojima je Juventus frustrirao Napoli Mauricio Sari jednostavno izgubio snagu da se bori. Glasine da veliki taktičar ide sa klupe kluba postale su toliko glasne da je teško ne poverovati. Posebno nakon ove poslednje, koji je lansirala zvanična radio stanica Napolitanaca. Radio Kis Kis sugeriše da bi rešenje moglo da bude u trampi: Mauricio Sari za Antonija Kontea!

Navodno, gazda Čelsija Roman Abramovič toliko je oduševljen Sarijem da je spreman da Italijanima plati ugovorom  propisano obeštećenje od 8.000.000 evra. U tom slučaju De Laurentis ne bi imao načina da zadrži šefa struke.

Ali zauvrat, Konte bi mogao u suprotnom smeru. Odavno je jasno da on ide sa Stamforda. Klub je nezadovoljan rezultatima u ovoj sezoni, a nekadašnji trener Juventusa budžetom za pojačanja. Smatra da su njegove ambicije više od Čelsijevih. Sad, veliko je pitanje da li bi mu poslovično štedljivi De Laurentis ponudio više para za pojačanja, ali bar bi se vratio u Italiju, a možda ga je i ova poslednja sezona uverila da Napoli ipak ima kvalitet da se porva za titule.

Prvi uslov je da Čelsi aktivira tu klauzulu o obeštećenju. Poslednji rok je 31. maj. Ako to ne uradi Čelsi - neko drugi skoro sigurno hoće. A Napoli će izvesno morati da potraži novog šefa. Pominju se i LacijevSimone Inzagi, pa povratak Rafe Beniteza iz Njukasla, Unaj Emeri, koji je već ozvaničio odlazak iz Pari Sen Žermena, pa i najmanje zvučno ime Marka Đampaola, ali on je ove sezone radio sjajan posao u Sampdoriji.

Radio Kis Kis ipak ističe da je Konte primarna meta. I on želi nazad u Seriju A. Problem je samo što u Napulju ne bi zarađivao ni izbliza onoliko koliko sada ima u Čelsiju.

Naravno, sve može da se promeni ako u preostala tri kola Napoli ipak skine Juventus sa trona. Međutim, kako Stara dama ima samo gostovanje kod Rome, a susrete sa Bolonjom i Veronom kod kuće malo je verovatno da neće ostvariti te dve toliko željene pobede.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar