SLS: Rafal Čuke i Radničkog, biće foto-finiš za Evropu!

Četiri tima praktično ravnopravno ulaze u završnicu borbe za treće mesto.  Lideri plej-auta osvojili po bod u Beogradu.  Od golova ni traga u Zemunu! Mladost iz Lučana osvojila bod u utakmici koja ni za jedne, ni za druge nije imala veliki rezultatski značaj.  

Fudbal 30.04.2018 | 08:45
SLS: Rafal Čuke i Radničkog, biće foto-finiš za Evropu!
Dok je Crvena zvezda u Kruševcu priredila šampionsku žurku, u Beogradu je odigran miran meč ekipa koje dočekuju kraj sezone bez velikih briga.

Prvoplasirane ekipe tabele plej-auta, Mladost i Zemun, sastale su se na Gradskom stadionu i odigrale utakmicu bez golova, u kojoj su osvojile po vredan bod.

ZEMUN - MLADOST 0:0

Domaćin će do kraja sezone gostovati Radu i Radniku, a u poslednjem kolu će dočekati Mačvu. Sa druge strane, Lučanci će razmišljati i o revanšu polufinala kupa protiv Mačve dok se budu pripremali za utakmicu protiv Šapčana i u prvenstvu, kao i za duele protiv Bačke i Radnika u pretposlednjem i poslednjem kolu.

Mirne mreže u Gornjoj varoši. Fudbaleri Zemuna i Mladosti iz Lučana odigrali su miroljubivo, bez golova u utakmici četvrtog kola plej-auta Superlige Srbije.

Ni za jedne, ni za druge ova utakmica nije imala neki rezultatski značaj iz prostog razloga što su još ranije osigurali opstanak u elitnom takmičenju.

Zemuncima je ovo bila peta uzastopna utakmica bez poraza na domaćem terenu. Poslednji koji je uspeo da osvoji sva tri boda na stadionu Zemuna bio je Javor još 3. marta.

Gledajući statistiku, domaća ekipa bila je bolji rival. Lučanci su se opredelili uglavnom da iz kontrapada pokušaju da ugroze gol Zemuna.

Rafal Čuke i Radničkog, biće foto-finiš za Evropu! Četiri tima praktično ravnopravno ulaze u završnicu borbe za treće mesto.

"Plej-of za nas počinje od utakmice protiv Spartaka", rekao je trener Čuke Nenad Lalatović.

"Ovo je 'Dan D'. Fudbaleri Voždovca nemaju šta da traže u Nišu", rekao je trener Radničkog Dragan Antić.

Obojica su tako bez uvijanja rekli šta ovog vikenda očekuju od svojih fudbalera, a njihove ekipe su odgovorile na postavljeni izazov.

U utakmicama četiri tima koje vode aktivnu borbu za plasman u Evropu, pobedili su timovi kojima su trijumfi i bili neophodni da bi trku za evro-licencom učinili potpuno otvorenom do kraja.

Čukarički - Spartak 3:0 
Radnički Niš - Voždovac 3:0

Takvim ishodom, ekipe od trećeg do šestog mesta raspoređene su na samo četiri boda razmaka, s tim da će trećeplasirani Spartak u poslednja tri kola imati najteži raspored i igrati protiv "večitih", dok je šestoplasirana Čuka te utakmice ostavila za sobom.

Nema dileme, očekuje nas borba za Evropu do poslednjeg kola!

3. Spartak 34 bodova
4. Radnički 31
5. Voždovac 30
6. Čukarički 29
7. Napredak 26
8. Vojvodina 25

PLEJ AUT
 
Kada je u pitanju borba za opstanak, Rad je u još jednom "biti ili ne biti" duelu pobedio Bačku (2:0) i odigrao četvrti uzastopni meč u kojem nije izgubio.

Posle remija protiv Mladosti i Mačve, kao i trijumfa protiv Radnika, "građevinari" su u nedelju savladali Bačvane i odmakli im tri boda, ostavivši ih za sobom u zoni ispadanja.

Mačva je istovremeno kod kuće savladala Radnik 2:0, a Javor je u Ivanjici ubedljivo savladao Borac (3:0) i "pobegao" na četiri boda od zone ispadanja.

Da li će Bačka uspeti da izbegne eliminaciju u niži rang?

Superliga, 34. kolo:

plej-of:

Napredak - Crvena zvezda 0:2 (0:0)
/Krstičić 79', Pešić 90'p/

Vojvodina - Partizan 2:1 (1:1)
/Jovančić 11, Radovanović 76' - Janković 26'/

Radnički Niš - Voždovac 3:0 (3:0)
/Stanisavljević 1', Babić 19', Pavkov 36'/

Čukarički - Spartak 3:0 (0:0)
/Docić 63', 67', Bojić 71'/

Tabela: Crvena zvezda 51, Partizan 39, Spartak 34, Radnički 31, Voždovac 30, Čukarički 29, Napredak 26, Vojvodina 25.

***Šampion Srbije igraće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dok će mesto u Evropi zauzeti ekipe koje završe na drugom i trećem mestu. Ukoliko Partizan osvoji Kup, u Evropu će i ekipa sa pozicije broj četiri.

plej-aut:

Zemun - Mladost 0:0
Javor - Borac 3:0 (0:0)
Mačva - Radnik 2:1 (0:1)
Rad - Bačka 2:0 (0:0)

TABELA: Tabela: Mladost 26, Zemun 25, Mačva 24, Radnik 22, Javor 20, Rad 19, Bačka 16, Borac 12.

***Iz Superlige ispadaju poslednja dva tima na tabeli.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar