Ništa od kontrole izbornog procesa

Sjednica Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine odgođena je zbog nedostatka kvoruma. Delegati iz hrvatskog naroda nisu došli, pa je sjednica otkazana i zakazana nova koja će biti održana polovinom maja.

Bosna i Hercegovina 26.04.2018 | 11:34
Ništa od kontrole izbornog procesa
Bojan Ninković, sekretar Doma naroda, objašnjavajući razlog odgađanja prisutne delegate je upoznao s detaljima svog telefonskog razgovora s delegatima iz Kluba hrvatskog naroda koji su mu kazali da nisu u mogućnosti prisustvovati sjednici.

''Iz Kluba hrvatskog naroda sam usmeno dobio informaciju da tri delegata: Ljilja Zovko, Mario Karamatić i Zdenka Džambas nisu u mogućnosti prisustvovati sjednici. Ja sam tu informaciju proslijedio Kolegiju'', kazao je Ninković.

Predsjedavajući ovog Doma Ognjen Tadić je konstatovao da nema kvoruma i zakazao novu sjednicu za 15. maj.

'Tadić je rekao novinarima da su 'tehničke izmjene izbornog zakona razlog opstrukcije sjednice Doma naroda, koje su bile na dnevnom redu.

Radi se o izmjenama izbornog zakona, koji je usvojio Predstavnički dom PS BiH, a koje su predviđale uvođenje skenera i video nadzora na biračkim mjestima.

Protiv ovih izmjena zakona su SNSD i HDZ.

(BN)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

ŽIKA Ž

26.04.2018 09:48

KOJI SU MOTIVI HDZ-a. SPAS SNSD-a.

ODGOVORITE
Name

Motivi

26.04.2018 12:50

Spas dva brata, spas dvojice apsolutnih vodja, spas dva naroda (od toga jedan teska manjina u nestanku, a drugi se takodje ubrzano tope i nestaju),...prema tome potrebni su glasaci kao i do sad, iz Srb. i Hrv.,...oni sa groblja itd.

Name

modricanin

26.04.2018 10:00

Visoki predstavnik MZ treba da nametne izmjene IZ. Nek jednom nametnu nesto korisno i posteno, nesto sto sprecava lopovluk da narod vidi svjetlo na kraju tunela. I da glasanje ne bude samo pravo, vec da bude i obavezno. Ko ne glasa neka plati.

ODGOVORITE
Name

Ne

26.04.2018 12:55

Potrebno je umrlima sa groblja omoguciti da glasaju za Milorada i Dragana, jer to je u duhu "nositelja europskih vrijednosti" fini neki ljudi, brinu i za umrle, bore se da imaju ljudska prava, kao sto je pravo da glasaju, za njih naravno...tolerantni europejci,...

Name

kole

26.04.2018 10:02

Blizi se i izdahnuce tzv bih,spodobi na vjestackim plucima..

ODGOVORITE
Name

kole djikane

26.04.2018 12:44

To si ti pomijesao drzavu Bosnu i propali bijedni eres koji ide u bankrot i nestanak,...ali nije cudo, mutavi potomce kmetova..

Name

Buba

26.04.2018 10:06

Neda hdz svoga baju cuvaju se ko rodjena braca nekad pre rata!!! Haaaha.

ODGOVORITE
Name

Bratija stara

26.04.2018 12:45

Bratstvojedinstvo,...

Name

MARŠAL GRUPA Moskva

26.04.2018 10:23

Naravno da neće biti izborne kontrole jer kad bi bili regularni izbori onda Ruska kriminalna organizacija MARŠAL GRUPA ne bi mogla nastimati pobjedu Miloradu Dodiku kao što su nastupali 2014 godine,a dogovorili su se sa Dodikom i Čovićem da će ih ove godine postaviti u savjet ministara,a u Republici Srpskoj će na mjesto premijera postaviti Milana Radovića iz NOVE Dodikove BANKE koji ce ići preko Dodikove druge partije DNSa jer se narod zasitio SNSDa,pa će Radović kao fol biti kritičar SNSDa. Na snazi je primjena još jedne obmane građana,a u svrhu nastavka pljačke,likvidacija i pranje novca.

ODGOVORITE
Name

In

26.04.2018 13:17

Gdje je visoki prestavnik sad sto nesto korisno neuradi za ovaj narod . Sad bi trebao nametnuti ove izmjene zakona da se uvedz skeneri da konacno u BiH bude ispostivana volja naroda

ODGOVORITE