Ништа од контроле изборног процеса

Сједница Дома народа Парламента Босне и Херцеговине одгођена је због недостатка кворума. Делегати из хрватског народа нису дошли, па је сједница отказана и заказана нова која ће бити одржана половином маја.

Босна и Херцеговина 26.04.2018 | 11:34
Ништа од контроле изборног процеса
Бојан Нинковић, секретар Дома народа, објашњавајући разлог одгађања присутне делегате је упознао с детаљима свог телефонског разговора с делегатима из Клуба хрватског народа који су му казали да нису у могућности присуствовати сједници.

''Из Клуба хрватског народа сам усмено добио информацију да три делегата: Љиља Зовко, Марио Караматић и Зденка Џамбас нису у могућности присуствовати сједници. Ја сам ту информацију прослиједио Колегију'', казао је Нинковић.

Предсједавајући овог Дома Огњен Тадић је констатовао да нема кворума и заказао нову сједницу за 15. мај.

'Тадић је рекао новинарима да су 'техничке измјене изборног закона разлог опструкције сједнице Дома народа, које су биле на дневном реду.

Ради се о измјенама изборног закона, који је усвојио Представнички дом ПС БиХ, а које су предвиђале увођење скенера и видео надзора на бирачким мјестима.

Против ових измјена закона су СНСД и ХДЗ.

(БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

ЖИКА Ж

26.04.2018 09:48

КОЈИ СУ МОТИВИ ХДЗ-а. СПАС СНСД-а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мотиви

26.04.2018 12:50

Спас два брата, спас двојице апсолутних водја, спас два народа (од тога један теска мањина у нестанку, а други се такодје убрзано топе и нестају),...према томе потребни су гласаци као и до сад, из Срб. и Хрв.,...они са гробља итд.

Name

модрицанин

26.04.2018 10:00

Високи представник МЗ треба да наметне измјене ИЗ. Нек једном наметну несто корисно и постено, несто сто спрецава лоповлук да народ види свјетло на крају тунела. И да гласање не буде само право, вец да буде и обавезно. Ко не гласа нека плати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не

26.04.2018 12:55

Потребно је умрлима са гробља омогуцити да гласају за Милорада и Драгана, јер то је у духу "носитеља еуропских вриједности" фини неки људи, брину и за умрле, боре се да имају људска права, као сто је право да гласају, за њих наравно...толерантни еуропејци,...

Name

коле

26.04.2018 10:02

Близи се и издахнуце тзв бих,сподоби на вјестацким плуцима..

ОДГОВОРИТЕ
Name

коле дјикане

26.04.2018 12:44

То си ти помијесао дрзаву Босну и пропали биједни ерес који иде у банкрот и нестанак,...али није цудо, мутави потомце кметова..

Name

Буба

26.04.2018 10:06

Неда хдз свога бају цувају се ко родјена браца некад пре рата!!! Хаааха.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Братија стара

26.04.2018 12:45

Братствојединство,...

Name

МАРШАЛ ГРУПА Москва

26.04.2018 10:23

Наравно да неће бити изборне контроле јер кад би били регуларни избори онда Руска криминална организација МАРШАЛ ГРУПА не би могла настимати побједу Милораду Додику као што су наступали 2014 године,а договорили су се са Додиком и Човићем да ће их ове године поставити у савјет министара,а у Републици Српској ће на мјесто премијера поставити Милана Радовића из НОВЕ Додикове БАНКЕ који це ићи преко Додикове друге партије ДНСа јер се народ заситио СНСДа,па ће Радовић као фол бити критичар СНСДа. На снази је примјена још једне обмане грађана,а у сврху наставка пљачке,ликвидација и прање новца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ин

26.04.2018 13:17

Гдје је високи преставник сад сто несто корисно неуради за овај народ . Сад би требао наметнути ове измјене закона да се уведз скенери да конацно у БиХ буде испостивана воља народа

ОДГОВОРИТЕ