Odeš od Vestbruka i imaš najbolju sezonu u životu!

"Ko je napustio Vestbruka imao je najbolju sezonu u karijeri!" U podkastu "Back to Back" novinar Tom Haberstro imao je zanimljivu izjavu o košarkašu Oklahome Raselu Vestbruku i njegovom uticaju na saigrače.

Košarka 28.04.2018 | 09:30
Odeš od Vestbruka i imaš najbolju sezonu u životu!
Vestbruk i Oklahoma imaju sezonu daleko ispod očekivanja i preti im eliminacija iz plej-ofa od Juta Džeza jer gube sa 3-1 u seriji.

Rasel Vestbruk ima najgori plus-minus od svih igrača u doigravanju (-45) i najviše uzetih šuteva, uz nagori procenat šuta od svih igrača u njegovoj ekipi, što kritičarima daje povoda da 'opletu' po aktuelnom MVP.

"Napad im je katastrofa. Tanderi beleže namanje dodavanja u ligi. Tako su igrali sa Skotijem Bruksom, koga su otpustili, i sada isto igraju i sa Bilijem Donovanom. Svi koji su napustili Vestbruka imali su najbolje sezone u karijeri", kaže Haberstro.

Posle toga on navodi neke od igrača koji su, odmah po napuštanju Oklahome, 'procvetali' i imali najbolje sezone u karijeri.

"Kevin Durent je otišao i odmah je osvojio titulu i nagradu za MVP finala, od kada jeDžejms Harden trejovan niko nije dao više poena u NBA od njega i osvojiće MVP, Viktor Oladipo ima neverovatnu sezonu i osvojiće nagradu za igrača koji je najviše napredovao", kritičan je novinar "Bličer Reporta".

Još neki od igrača koji su, u sezonama odmah po odlasku iz Tandera, naprosto eksplodirali navodi i Redžija Džeksona, Diona Vejtersa, Serža Ibaku, Enesa Kantera i Domantasa Sabonisa.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar