Saradnja u borbi protiv terorizma

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić izjavio je danas u Sočiju da BiH ostaje posvećena borbi protiv terorizma i da će nastaviti da doprinosi jačanju bezbjednosti i zajedničkoj borbi protiv globalnih prijetnji.

Bosna i Hercegovina 25.04.2018 | 14:34
Saradnja u borbi protiv terorizma
Obraćajući se na međunarodnoj konferenciji o jačanju globalne bezbjednosti, Mektić je istakao da BiH zahvaljujući preduzetim mjerama u posljednje tri godine nije imala nijedan incident u vezi sa terorizmom, te da je zemlja u regionu prepoznata i kao regionalni lider u prevenciji i deradikalizaciji.

Cilj sastanka visokih zvaničnika odgovornih za pitanja bezbjednosti, koji je otvorio ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov, jeste razvoj međunarodne saradnje i jačanje bilateralnih veza u ovoj oblasti, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

Glavne teme razgovora su promjene strategija i taktika međunarodnih terorističkih organizacija, međunarodna informaciona bezbjednost i borba protiv trgovine drogom, kao sve veće prijetnje globalnom miru i stabilnosti.

Mektić, koji na poziv sekretara Savjeta bezbjednosti Rusije Nikolaja Patruševa boravi u Rusiji, imaće i više bilateralnih sastanaka sa visokim zvaničnicima Rusije i zemalja učesnica na konferenciji.

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Neso Republika Srpska

25.04.2018 12:42

Zna li ministar,ovaj put,s kim se slikao?

ODGOVORITE
Name

Xy

25.04.2018 13:06

Eto znas ti,to je mnogo bitno skim se slikao,a nije bitno sta na se desava u RS...Pistajemo zemlja staraca,omladina bjezi,nikakve perspektive,jad i cemer...

Name

Re Nešo Republika Srpska

25.04.2018 14:39

Jedini čovjek koji u savjetu ministara uz Šarovića nešto radi. Ministar Mektić je bio i sa važnim ljudima u SAD, saudijskim kraljem, Velikoj Britaniji, Francuskoj. Jedini čovjek koji je pozvan na međunarodnu konferenciju o terorizmu u Izrael. Nije pozvan ni Lukač, ni ministar unutrašnjih poslova Federacije. Evo sada i u Rusiji

Name

TORRO

25.04.2018 15:10

SVE JE ON OBJASNIO NA IZVRSNOM ENGLESKOM... SDS IMA MNOGO STRUČNIH KADROVA, ALI NA ŽALOST NISU IZ PRNJAVORA ILI ISTOČNOG SARAJEVA - BANJALUČANI I PRIJEDORČANI SU JOŠ OD KARADŽIĆA NA CRNOJ LISTI - SJETIMO SE SAMO POK. PREDRAGA RADIĆA I BOEMA VUKIĆA...

Name

PRIJEDOR

26.04.2018 08:48

PRIJEDOR JE MRTVO MORE.