Сарадња у борби против тероризма

Министар безбједности у Савјету министара Драган Мектић изјавио је данас у Сочију да БиХ остаје посвећена борби против тероризма и да ће наставити да доприноси јачању безбједности и заједничкој борби против глобалних пријетњи.

Босна и Херцеговина 25.04.2018 | 14:34
Сарадња у борби против тероризма
Обраћајући се на међународној конференцији о јачању глобалне безбједности, Мектић је истакао да БиХ захваљујући предузетим мјерама у посљедње три године није имала ниједан инцидент у вези са тероризмом, те да је земља у региону препозната и као регионални лидер у превенцији и дерадикализацији.

Циљ састанка високих званичника одговорних за питања безбједности, који је отворио министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров, јесте развој међународне сарадње и јачање билатералних веза у овој области, саопштено је из Министарства безбједности БиХ.

Главне теме разговора су промјене стратегија и тактика међународних терористичких организација, међународна информациона безбједност и борба против трговине дрогом, као све веће пријетње глобалном миру и стабилности.

Мектић, који на позив секретара Савјета безбједности Русије Николаја Патрушева борави у Русији, имаће и више билатералних састанака са високим званичницима Русије и земаља учесница на конференцији.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Несо Република Српска

25.04.2018 12:42

Зна ли министар,овај пут,с ким се сликао?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xy

25.04.2018 13:06

Ето знас ти,то је много битно ским се сликао,а није битно ста на се десава у РС...Пистајемо земља стараца,омладина бјези,никакве перспективе,јад и цемер...

Name

Ре Нешо Република Српска

25.04.2018 14:39

Једини човјек који у савјету министара уз Шаровића нешто ради. Министар Мектић је био и са важним људима у САД, саудијским краљем, Великој Британији, Француској. Једини човјек који је позван на међународну конференцију о тероризму у Израел. Није позван ни Лукач, ни министар унутрашњих послова Федерације. Ево сада и у Русији

Name

ТОРРО

25.04.2018 15:10

СВЕ ЈЕ ОН ОБЈАСНИО НА ИЗВРСНОМ ЕНГЛЕСКОМ... СДС ИМА МНОГО СТРУЧНИХ КАДРОВА, АЛИ НА ЖАЛОСТ НИСУ ИЗ ПРЊАВОРА ИЛИ ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА - БАЊАЛУЧАНИ И ПРИЈЕДОРЧАНИ СУ ЈОШ ОД КАРАЏИЋА НА ЦРНОЈ ЛИСТИ - СЈЕТИМО СЕ САМО ПОК. ПРЕДРАГА РАДИЋА И БОЕМА ВУКИЋА...

Name

ПРИЈЕДОР

26.04.2018 08:48

ПРИЈЕДОР ЈЕ МРТВО МОРЕ.