Oduzeta razna tehnička oprema

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje na područiju opštine Velika Kladuša su oduzeli veću količinu tehničke i druge robe u vrijednosti 27. 000 KM.

Bosna i Hercegovina 25.04.2018 | 11:53
Oduzeta razna tehnička oprema
Ovlaštena službena lica Grupe za spriječavanja krijumčarenja i prekršaja, Regionalni centar Banja Luka, izvršili su provjeru porijekla roba u Velikoj Kladuši na tri lokacije.



Tom prilikom na tri lokacije pronađena je određenu količinu tehničke i druge robe, bez prateće dokumentacije, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na 27.000 KM.

Tokom provjere robe, utvrđeno je da lica kod kojih je predmetna roba pronađena nemaju dokumentaciju o porijeklu iste, odnosno dokaz da je nad spornom robom proveden redovan carinski postupak.



Protiv počinioca opisanih nezakonitosti, shodno odredbama zakona o carinskim prekršajima BiH, pred nadležnim sudom, biće podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na njihovu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, kao i poreske obveznike koji su imali bilo kakve neprijatnosti sa carinskim službenicima ili poreskim inspektorima UIO, da to prijave.

Iz UIO saopštavaju da su svi pozivi besplatni i potpuno anonimni.

BN TV

 

 

 

 

 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

BOBA

25.04.2018 10:32

MNOGI U RS ŽIVI EKSTRA, ZATO ŠTO SE BAVE RAZNIM TRANSAKCIJAMA JA TEBI TI MENI ,TO JE NE UREĐENA DRŽAVA.ŠVERCA SE 20 GODINA.ZANAT SE USAVRŠIJO SADA KO IM ŠTA MOŽE. IMAJU PARE ,UVEZALI SE SA FEDERACIJOM I SAD NARODE GLEDAJTE.POZDRAV VASKOVIĆU LEGENDI NOVINARSTVA.ČOVIJEK JE SA NARODOM A KO JE NON STOP SA NARODOM IMA SVE INFORMACIJE

ODGOVORITE
Name

Mi

25.04.2018 12:47

Pa normalno da je šverc rasprostranjen pa čak šta više poželjan jer je predsjednik Mile stari švercer.

Name

Pip

25.04.2018 13:26

Ovi reketasi iz UIO samo kada se ne dogovore o iznosu oduzmu samo dio robe a vecinu ostave vlasniku tako da je svak zadovoljan.Toliko robe ulazi na crno preko ovih krimosa da je ovo sto oni objave sramota.Kada ce netko u uvoj instituciji odgovarat za kriminal unutar ove uprave.Prodali su na crno sleperima zaplijenjenih cigareta i alkohola,rasprodali u djelovima na stotine odzetih putnicki vozila koja su sva bila u voznom stanju.Kada bi se nabrajala steta koja je nanesena drzavi to bi iznosilo na desetine miliona.Sve se zna,imaju cak i video zapisi o kradjama iz skladista ove uprave ali se nista ne poduzima jer sve ide od vrha do dna.Za svu robu na crno od cigareta i mnoge druge krivi su ovi krimosi iz UIO jer znaju sto su vise u kriminalu to bolje kotiraju kod sefova.

Name

Buvljak

25.04.2018 18:17

Ovde je ocigledno rijec o polovnoj istrosenoj robi od koje pola nije ni ispravna,svaka pijaca i ,,buvljak,,ovakve robe ima na tone koja ne zanima ni kupce ni inspektore.