Одузета разна техничка опрема

Службеници Управе за индиректно опорезивање на подручију општине Велика Кладуша су одузели већу количину техничке и друге робе у вриједности 27. 000 КМ.

Босна и Херцеговина 25.04.2018 | 11:53
Одузета разна техничка опрема
Овлаштена службена лица Групе за спријечавања кријумчарења и прекршаја, Регионални центар Бања Лука, извршили су провјеру поријекла роба у Великој Кладуши на три локације.



Том приликом на три локације пронађена је одређену количину техничке и друге робе, без пратеће документације, чија се тржишна вриједност процјењује на 27.000 КМ.

Током провјере робе, утврђено је да лица код којих је предметна роба пронађена немају документацију о поријеклу исте, односно доказ да је над спорном робом проведен редован царински поступак.



Против починиоца описаних незаконитости, сходно одредбама закона о царинским прекршајима БиХ, пред надлежним судом, биће поднесени захтјеви за покретање прекршајног поступка.

Управа за индиректно опорезивање БиХ позива све грађане да на њихову отворену линију 080 02 06 07 пријаве сваки облик утаје царине или ПДВ-а, као и пореске обвезнике који су имали било какве непријатности са царинским службеницима или пореским инспекторима УИО, да то пријаве.

Из УИО саопштавају да су сви позиви бесплатни и потпуно анонимни.

БН ТВ

 

 

 

 

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

БОБА

25.04.2018 10:32

МНОГИ У РС ЖИВИ ЕКСТРА, ЗАТО ШТО СЕ БАВЕ РАЗНИМ ТРАНСАКЦИЈАМА ЈА ТЕБИ ТИ МЕНИ ,ТО ЈЕ НЕ УРЕЂЕНА ДРЖАВА.ШВЕРЦА СЕ 20 ГОДИНА.ЗАНАТ СЕ УСАВРШИЈО САДА КО ИМ ШТА МОЖЕ. ИМАЈУ ПАРЕ ,УВЕЗАЛИ СЕ СА ФЕДЕРАЦИЈОМ И САД НАРОДЕ ГЛЕДАЈТЕ.ПОЗДРАВ ВАСКОВИЋУ ЛЕГЕНДИ НОВИНАРСТВА.ЧОВИЈЕК ЈЕ СА НАРОДОМ А КО ЈЕ НОН СТОП СА НАРОДОМ ИМА СВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ми

25.04.2018 12:47

Па нормално да је шверц распрострањен па чак шта више пожељан јер је предсједник Миле стари шверцер.

Name

Пип

25.04.2018 13:26

Ови рекетаси из УИО само када се не договоре о износу одузму само дио робе а вецину оставе власнику тако да је свак задовољан.Толико робе улази на црно преко ових кримоса да је ово сто они објаве срамота.Када це нетко у увој институцији одговарат за криминал унутар ове управе.Продали су на црно слеперима заплијењених цигарета и алкохола,распродали у дјеловима на стотине одзетих путницки возила која су сва била у возном стању.Када би се набрајала стета која је нанесена дрзави то би износило на десетине милиона.Све се зна,имају цак и видео записи о крадјама из складиста ове управе али се ниста не подузима јер све иде од врха до дна.За сву робу на црно од цигарета и многе друге криви су ови кримоси из УИО јер знају сто су висе у криминалу то боље котирају код сефова.

Name

Бувљак

25.04.2018 18:17

Овде је оцигледно ријец о половној истросеној роби од које пола није ни исправна,свака пијаца и ,,бувљак,,овакве робе има на тоне која не занима ни купце ни инспекторе.