Počeo sastanak Vučića i Čovića

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić počeo je dvodnevnu posjetu BiH sastankom u Mostaru sa hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem.

Bosna i Hercegovina 09.04.2018 | 15:27
Počeo sastanak Vučića i Čovića
Nakon sastanka predviđene su izjave.

Vučić će se potom sastati sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i Njegovim preosveštenstvom episkopom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Grigorijem, sa kojima će u 16.00 časova posjetiti mjesto izvođenja radova na Sabornoj crkvi Svete trojice u ovom gradu.

Dodik, Vučić i episkop Grigorije će u 16.30 časova razgovarati u zgradi Generalnog konzulata Srbije u Mostaru.

Predsjednici Srpske i Srbije u 17.00 časova razgovaraće sa predstavnicima Koordinacionog odbora srpskih udruženja i organizacija u Mostaru.

Za 18.00 časova predviđeno je da Vučić prisustvuje svečanom prijemu koji organizuje Privredna komora Srbije u hotelu "Mepas".

U 19.00 časova Čović organizuje predsjedničku večeru u ljetnjikovcu "Radobolja", gdje će, osim Vučića i Dodika, prisustvovati i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, premijeri Bugarske i Hrvatske Bojko Borisov i Andrej Plenković, predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, te predsjedavajuća Predstavničkom doma parlamenta BiH Borjana Krišto.

Večeri neće prisustvovati članovi Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović.

Sutra, drugog dana posjete, Vučić će se sastati sa predsjednikom Vlade Bugarske Bojkom Borisovom, a nakon toga otvoriti 21. Međunarodni sajam privrede i obići štandove Srbije, koja je zemlja partner na ovogodišnjem sajmu, kao i štandove drugih izlagača.

Tokom popodneva, Vučić će boraviti u Trebinju, gdje će posjetiti lokaciju na kojoj se gradi dječiji vrtić "Srbija", otvoriti Konzularnu kancelariju Generalnog konzulata Srbije i obići Saborni hram Svetog Preobraženja Gospodnjeg. 

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Julio

09.04.2018 13:40

Vučić je dobar pa hoće sa svakim da se sastane. Kakav je, uopšte, faktor ovaj Čović?

ODGOVORITE
Name

re

09.04.2018 14:03

Sigurno veći nago Komštć.

Name

075

09.04.2018 14:20

Dragan Čović, nekada najveći komunista, Jugoslaven, vođa navijača Veleža, ateista, potpisivao se ćirilicom, nemam ništa protiv ćirilice naprotiv, itd. postade veći katolik od Pape i Hrvat! Šta reći, UZP "hinjo"!

Name

modricanin

09.04.2018 14:20

Gledam na Pinku, baja se tako uvlaci Vucicu da to prelazi u mazohizam, jos mu samo nos viri iz Vucicevog supk@. Mnogobrojni projekti RS i Srbije, kocnice sa nivoa BiH, projekti pomoci Srbima u federaciji, blablabla... Koja demagogija, za nepovjerovat.

ODGOVORITE
Name

Dobro jutro

09.04.2018 14:41

Sto vise ovih sastanaka Vucica, Covoca i Dodika, sve manje prava i pravde za srpsko stanovnistvo u tom regionu. Sta li je svrha njihovih sastanaka?

ODGOVORITE