Građani tražili ostavku premijera

Najmanje deset hiljada osoba okupilo se u petak naveče na trgu u Bratislavi zbog protesta protiv korupcije na kojem su tražili ostavku premijera Roberta Fica, čiji je mađarski kolega u Budimpešti izjavio kako događanja u Slovačkoj nose potpis Georgea Sorosa.

Svijet 10.03.2018 | 07:37
Građani tražili ostavku premijera
Prostest  je organiziran nakon ubojstva istraživačkog novinara Jan Kuciaka prošlog mjeseca, koje je izazvalo šok u Slovačkoj i u inostranstvu.

Jan Kucijak i njegova djevojka su ubijeni vatrenim oružjem. On je istraživao slučajeve političke korupcije i navodnu umiješanost talijanske mafije u projekte financirane sredstvima EU-a u Slovačkoj.

Prosvjednici su nosili transparente na kojima su tražili "Ostavke, molimo vas" i nešto agresivnije upozoravali "Fico spava s mafijom".

Skup je počeo mirno s nekoliko govora, što je demantiralo Ficovu zabrinutost za moguće izbijanje nasilja.

Prije tjedan dana, tisuće osoba, među kojima 25.000 u Bratislavi, sudjelovale su u prosvjedima protiv korupcije, tražili ostavke premijera i njegovog ministra unutrašnjih poslova Roberta Kalinaka.

Događaji u Slovačkoj imaju Sorosev potpis - Orban

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je u petak mađarskim medijima, k ako prenosi agencija MTI, da bi američki financijaš Soros i njegova organizacija učinili sve što je u njihovoj moći da sruše vlade koje se protive imigraciji.

Vidim "otiske Sorosa i njegove organizacije" u nedavnim događanjima u Slovačkoj i nema sumnje da "Soroseva mreža čini sve što je u njezinoj moći da svrgne svaku vladu koja se protivi imigraciji", rekao je.

Aktualna slovačka vlada protivi se migracijama i odbija pretvoriti državu u zemlju imigranata, rekao je Orban, dodajući da Sorosove organizacije nemilosrdno napadaju i nastavit će napadati premijere takvih vlada.

(N1)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

borac

10.03.2018 08:30

Nismo mi za badava nabavili duge cijevi.

ODGOVORITE