Loše ako EU BiH ostavi po strani

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Mladen Bosić prenio je stav da je loše ukoliko bi Evropska unija (EU) u pristupnom procesu ostavila BiH po strani, s obzirom na to da je za političku i bezbjednosnu situaciju na Balkanu najznačajnija politička stabilnost u BiH. Prema riječima Bosića, uz mnogo veći angažman politike i spremnost EU da iskreno pomogne, moguće je i da se napravi paket od više država koje bi istovremeno ušle u EU, među kojima bi bila i Bosna i Hercegovina.  

Bosna i Hercegovina 08.02.2018 | 13:42
Loše ako EU BiH ostavi po strani
Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Mladen Bosić razgovarao je danas u Sarajevu sa ambasadorom Republike Francuske u BiH Guillaumeom Roussonom o produbljivanju saradnje, kao i o potrebi intenziviranja saradnje između parlamenata BiH i Francuske, saopšteno je iz Parlamenta BiH.

Ambasador Rousson interesovao se za političke prilike, posebno u svjetlu predstojećih izbora i pokušaja da se izmijeni Iiborni zakon BiH.

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Mladen Bosić prenio je stav da je loše ukoliko bi Evropska unija (EU) u pristupnom procesu ostavila BiH po strani, s obzirom na to da je za političku i bezbjednosnu situaciju na Balkanu najznačajnija politička stabilnost u BiH. Prema riječima gospodina Bosića, uz mnogo veći angažman politike i spremnost EU da iskreno pomogne, moguće je i da se napravi paket od više država koje bi istovremeno ušle u EU, među kojima bi bila i Bosna i Hercegovina.

Tokom susreta izražena je obostrana zabrinutost zbog lošeg funkcionisanja pravosuđa u BiH. Sagovornici su naglasili neophodnost provođenja hitnih reformi kako bi profunkcionisala borba protiv korupcije i visokog kriminala koji izjeda društvo.

Zajednički su osuđene politike koje konstantno stvaraju krizu i nestabilnost. Takve politike vode narode u izolaciju i doprinose problemu iseljavanja najproduktivnijeg dijela stanovništva, upozoreno je na sastanku zamjenika predsjedavajuće Predstavničkog doma PSBiH Mladena Bosića sa ambasadorom Republike Francuske u BiH Guillaumeom Roussonom.

(BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Boske shvatio sustinu

08.02.2018 12:50

Bosic je vidio da ovdje nema pravog dogovora da se donesu novi zakoni o pravosudju a prvenstveno o VSTS.I ranije je Bosic spominjao da mora medjunarodna zajednica da nametne zakone jer su oni i napravili ovakvo pravosudje 2003.

ODGOVORITE
Name

Kkkk

08.02.2018 12:56

EU lije krokodilske suze za nama. Ništa ja ne razumijem šta piše u reportaži gore.

ODGOVORITE
Name

advokat_BL

08.02.2018 14:45

Sustina je ta da EU treba prosiriti na BiH, ali to mi ne mozemo osjetiti jer kod nas vec vladaju kolonijalisticki odnosi. Samo ti odnosi nisu uskladjeni sa EU-zakonima. Nama svima treba neokolonijalizam ali po evropskim, a ne po bosanskim standardima. Mislim da sam dobro pojasnio.

Name

bajker

08.02.2018 13:17

Sve ste poduzeli da rasturite državu ali neće moć . Paticemo svi do zadnjeg vidjecemo ko će vise izdržat , ko može i bez hljeba i vode.

ODGOVORITE
Name

kiklop

08.02.2018 13:51

Divlja plemena mogu izdrzati....i ovako kupuju samo pivo i so,sve ostalo proizvade sami.

Name

007

09.02.2018 06:35

Dobro ako BIH ostavi EU po strani.

ODGOVORITE