Лоше ако ЕУ БиХ остави по страни

Замјеник предсједавајуће Представничког дома Младен Босић пренио је став да је лоше уколико би Европска унија (ЕУ) у приступном процесу оставила БиХ по страни, с обзиром на то да је за политичку и безбједносну ситуацију на Балкану најзначајнија политичка стабилност у БиХ. Према ријечима Босића, уз много већи ангажман политике и спремност ЕУ да искрено помогне, могуће је и да се направи пакет од више држава које би истовремено ушле у ЕУ, међу којима би била и Босна и Херцеговина.  

Босна и Херцеговина 08.02.2018 | 13:42
Лоше ако ЕУ БиХ остави по страни
Замјеник предсједавајуће Представничког дома Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине (ПСБиХ) Младен Босић разговарао је данас у Сарајеву са амбасадором Републике Француске у БиХ Гуиллаумеом Роуссоном о продубљивању сарадње, као и о потреби интензивирања сарадње између парламената БиХ и Француске, саопштено је из Парламента БиХ.

Амбасадор Роуссон интересовао се за политичке прилике, посебно у свјетлу предстојећих избора и покушаја да се измијени Ииборни закон БиХ.

Замјеник предсједавајуће Представничког дома Младен Босић пренио је став да је лоше уколико би Европска унија (ЕУ) у приступном процесу оставила БиХ по страни, с обзиром на то да је за политичку и безбједносну ситуацију на Балкану најзначајнија политичка стабилност у БиХ. Према ријечима господина Босића, уз много већи ангажман политике и спремност ЕУ да искрено помогне, могуће је и да се направи пакет од више држава које би истовремено ушле у ЕУ, међу којима би била и Босна и Херцеговина.

Током сусрета изражена је обострана забринутост због лошег функционисања правосуђа у БиХ. Саговорници су нагласили неопходност провођења хитних реформи како би профункционисала борба против корупције и високог криминала који изједа друштво.

Заједнички су осуђене политике које константно стварају кризу и нестабилност. Такве политике воде народе у изолацију и доприносе проблему исељавања најпродуктивнијег дијела становништва, упозорено је на састанку замјеника предсједавајуће Представничког дома ПСБиХ Младена Босића са амбасадором Републике Француске у БиХ Гуиллаумеом Роуссоном.

(БН)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Боске схватио сустину

08.02.2018 12:50

Босиц је видио да овдје нема правог договора да се донесу нови закони о правосудју а првенствено о ВСТС.И раније је Босиц спомињао да мора медјународна заједница да наметне законе јер су они и направили овакво правосудје 2003.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кккк

08.02.2018 12:56

ЕУ лије крокодилске сузе за нама. Ништа ја не разумијем шта пише у репортажи горе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

адвокат_БЛ

08.02.2018 14:45

Сустина је та да ЕУ треба просирити на БиХ, али то ми не моземо осјетити јер код нас вец владају колонијалистицки односи. Само ти односи нису ускладјени са ЕУ-законима. Нама свима треба неоколонијализам али по европским, а не по босанским стандардима. Мислим да сам добро појаснио.

Name

бајкер

08.02.2018 13:17

Све сте подузели да растурите државу али неће моћ . Патицемо сви до задњег видјецемо ко ће висе издржат , ко може и без хљеба и воде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

киклоп

08.02.2018 13:51

Дивља племена могу издрзати....и овако купују само пиво и со,све остало произваде сами.

Name

007

09.02.2018 06:35

Добро ако БИХ остави ЕУ по страни.

ОДГОВОРИТЕ