Čelsi predstavio Brazilca iz Rome!

Čelsi 2/3! Konteov Brazilac skuplji nego to se očekivalo. . . ! Plavci promovisali i drugo pojačanje.

Fudbal 31.01.2018 | 12:45
Čelsi predstavio Brazilca iz Rome!
Posle Rosa Barklija, Čelsi je ozvaničio i drugo pojačnje, a ujutro će i treće.

Novi član engleskog šampiona je brazilski levi bek Emerson Plamijeri koji je kupljen od Rome. On je danas obavio lekarske preglede i potpisao ugovor na četiri i po godine posle čega je promovisan u durštvu moćne direktorke Marine Granovsakje. Plaćen je Romi više nego što se očekivalo. Fiksno obeštećenje iznosi 20.000.000 evra, a dodatnih 9.000.00 evra će Vučica inkasirati ako se ispune određeni bonusi. S obzirom da ga je Santosu pre godinu dana platila 2.500.000 evra, jasno je da je dobro zaradila.

Palmijeri dolazi kao želja Antonija Kontea kojem Čelsi retko kada ispunjava želje u prelaznom roku. Ipak, za bekove ge slušaju, pa je tako Emerson Palmijeri nastavio tradiciju Konteovih pojačanja iz Serije A koju je započeo Markos Alonso, a nastavioDavide Zapakosta.

Novajlija iz Rome će biti alternativa upravo Alonsu koji je do sada bio nezamenjiv uz levu aut liniju. Ofanzivan je kao i Španac pa će dobro uklopiti u Konteov sistem 3-4-3. U Romi je bio sjajan prethodne sezone, ali je na njenom kraju doživeo tešku povredu kolena i potom ga je novajlija Kolarov istisnuo iz prve postave.

Očekuje se da Čelsi ujutro promoviše i treće pojačanje - Olivijea Žirua koji će zamenitiMišija Batšuajia. I to će biti tačka na zimski prelazni rok za Plavce. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar