Počelo je! Lester odbio i drugu ponudu Sitija!

Marez počeo štrajk, početna cena 102. 000. 000 evra! Ima li dovoljno vremena za najveću premijerligašku transfer bombu ove zime?

Fudbal 31.01.2018 | 11:15
Počelo je! Lester odbio i drugu ponudu Sitija!
Kada je izgledalo da smo sve videli od velikih transfera u Premijer ligi ove zime, Mančester Siti je spremio totalnu senzaciju za kraj - Rijada Mareza!

Najbolji igrač Lestera se ni u jednom trenutku ove zime nije dovodio u vezu sa Mančester Sitijem, povezivali su ga najčešće sa Arsenalom i Liverpulom, pominjali su se i neki drugi klubovi, ali ne i Siti... I onda je kao grom iz vedra neba odjeknula vest pretposlednjeg dana prelaznog roka da je Pep Gvardiola krenuo po Mareza. Meuspeh u dovođenju Aleksis Sančeza i povreda Leroja Sanea su očigledno naterali Gvardiolu da se okrene Marezu.

Niko od ostrvskih medija nije imao ni najmanju naznaku da Pep hoće Mareza, a onda je poslednjih sati klupko počelo da se odmotava i da jedna vest smenjuje drugu. Trenutna situacija je da Mančester Siti pokušava svim silama da dovede Mareza, igrač insistira na prelasku u tabor Građana, a Lester se opire.

Ostrvski mediji su dobili potvrdu da je danas odbijena i druga zvanična ponuda Mančester Sitija za Mareza. Ona je iznosila 57.000.000 evra, ali Lester nije bio zadovoljan. Što znači da je postojala i prva ponuda koja je bila niža i glatko je odbijena.

Marez je ljut na upravu Lestera što mu stoji na putu ka transferu karijere i odmah po odbijanju druge ponude je predao zvaničan zahtev za transfer što znači da je stupio u štrajk i da će uložiti maksimalne napore da u poslednjih 24 sata prelaznog roka ipak izbor transfer na Etihad. Jutros nije trenirao i nije u kombinacija za sutrašnji okršaj sa Evertonom. To samo može da znači da kopa rukama i nogama da pređe u Siti.

Gardijan javlja da je uprava Lestera šokirala Siti kada je na početku pregovora istakla zahtev od 90.000.000 funti, što je oko 102.000.000 evra za Marezovo obeštećenje. Uz obrazloženje da on vredi malo manje od Kutinja, a svakako više od Van Dajka i da je takva situacija trenutno na tržištu.

Jasno je da ni u Lesteru nisu ludi da insistiraju na obeštećenju sa devet cifara, ali i da će pokušati maksimačlno da „izmuzu“ Građane do sutra u ponoć kada se spušta zavesa na fudbalsku pijacu.

Pred nama je buran finiš prelaznog roka u kojem bi Rijad marez mogao da bude najveća transfer bomba...

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar