Kako se u Srpskoj dočekuje 2018?

U Republici Srpskoj sve je spremno za proslavu Nove godine.

Republika Srpska 31.12.2017 | 21:16
Kako se u Srpskoj dočekuje 2018?
Banjaluka je slavlje započela još sinoć koncertom Ivane Peters i Sergeja Ćetokvića.

Večeras će građanima Banjaluke prvi poželjeti srećnu Novu godinu Lukijan Ivanović, Nikola Rokvić i Leksington bend.

Korisna informacije je i da će vrijeme poslužiti, jer temperatura neće padati ispod dva stepena. I najmlađi su imali svoj program. Pjesmom, plesom i igrom uz simbolično odbrojavanje u podne, već su uplovili u 2018. godinu.

Neki će Novu godinu dočekati u kafićima, neki na otvorenom, veliki dio svakako u svojim domovima.



Uz Trg i brojni ugostiteljski objekti večeras će ugostiti neke od najvećih regionalnih zvijezda. Da je dobar provod neophodno ponoviti odavno je poznato, pa je u Banjaluci zbog toga organizovana i repriza Nove godine.

Sutra naveče, Banjalučane i turiste će zabavljati Dženan Lončarević i Toni Cetinski. Podsjećamo, u novogodišnjoj noći taksisti imaju duple tarife, a u Banjaluci večeras funkcioniše javni prevoz i to potpuno besplatno.

Bijeljina u Novu godinu ulazi bez organizovanog dočeka. Ipak, za brojne goste bogata je ponuda u kafićima, restoranima i hotelima gdje se cijene rezervacije kreću od 30 do 100 maraka. Ipak, najviše je onih koji će ovo veče provesti u porodičnoj atmosferi.

U šest opština Istočnog Sarajeva nema organizovanog dočeka Nove godine. Nova godina će  proslaviti u mnogobrojnim ugostiteljskim objektima, ali i u kućnom ambijentu. U ugostiteljskim objektima mjesta su uglavnom rasprodata, ali ima i onih u kojima će ulaz biti slobodan. I građani Istočnog Sarajeva od Nove godine očekuju da bude bolja i uspješnija od ove.



Uveliko se osjeti praznična atmosfera i u Prijedoru. Doček je organizovan i u restoranima, klubovima i diskotekama, ali i na otvorenom. Na malom gradskom trgu Prijedorčane će zabavljati ,"Beca Fantastik"' sa muzičkom grupom. Ipak, većina Prijedorčana novu godinu dočekuje u kućnom ambijentu.

A na jugu Srpske, večeras u organizaciji gradske uprave na gradskom trgu u Trebinju druženje uz dobru muziku i, a šta drugo - nego dobro herecgovačko vino. 



Sve one kojima ne smeta hladno vrijeme zabavljaće trebinjska rok grupa "Krugovi u žitu" i beogradski "Bla bla bend". 

Mnogo je gostiju u Trebinje i za ove novogodišnje praznike došlo iz drugih krajeva Srpske, ali i iz Srbije , Crne Gore, ali i drugih zemalja. Mnogo je želja , nada i očekivanja za novu 2018. godinu. A za one koji ne žele doček na otvorenom, za dobru ponudu pobrinuli su se ugostitelji u Trebinju. Јedno je sigurno - veselja neće nedostajati.

U Doboju nema organizovanog dočeka, pa se sudeći po najavama veselje sprema u hotelima i restoranima, gdje su Dobojlije novogodišnju ulaznicu već odavno morali da rezervišu. Izostala su zvučna imena iz svijeta muzike. Dakle, 2017. nije donijela baš mnogo dobrih stvari Dobojlijama, pa se nadaju boljoj narednoj godini.



Organizovani doček na otvorenom, u Zvorniku će izostati, a sredstva koja bi bila potrošena, biće preusmjerena u humanitarne svrhe. Mjesto proslave najluđe noći diktiraće kućni budžet, planovi i ugostiteljska ponuda. Ugostitelji su se potrudili da pripreme kvalitetan program, a rezervacije u kafićima i diskotekama iznose od 20 do 40 maraka.

Cijene su nešto veće u ekskluzivnijim restoranima i hotelima. Staru godinu, najviše Zvorničana, ispratiće u krugu porodice i prijatelja u svojim domovima, dok će mlađi Novu godinu dočekati u kafićima, klubovima, diskotekama i restoranima.

I u Brčkom je sve spremno za doček najluđe noći. Brčaci će slaviti uz koncert Željka Samardžića na Trgu mladih u centru grada.  Većina Brčaka je već rezervisala mjesto u nekom od gradskih lokala. I za sve njih je novogodišnji koncert, ističu, neizostavan dio noćašnjeg plana. 

(BN televizija / Agencije)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Ima Još

31.12.2017 20:29

Još 14 dana do nove godine, Katoličku ne slavim.

ODGOVORITE
Name

pero

31.12.2017 21:03

Ne slavim ni ja,prvo je Bozic pa onda Nova godina! Kako cu slaviti Novu godinu prije Bozica?!

Name

Jadno

01.01.2018 00:27

Koju god da slavis jadno i bijedno.

Name

MIROLJUB

31.12.2017 20:52

JEDI GOVNA STASI TI BOLJI KAD CIJELI SVIJET SLAVI STASI TI

ODGOVORITE
Name

dusanculi

31.12.2017 21:06

Uz najbolju talaviziju na svijetu BN!

ODGOVORITE
Name

PENZIONER

31.12.2017 21:08

JA SLAVIM UZ PASTETU I LEBAC

ODGOVORITE
Name

BOSNA

31.12.2017 22:35

tebi svako dobro

Name

Slicno

31.12.2017 22:50

Ja kuvam proso sa malo mrkve, rize i bijelog luka.

Name

Karadoz

01.01.2018 05:21

RE PeMzioner.. Ima se more se...

Name

Milorad D.

01.01.2018 09:09

Kao da morate svake godine jest. Bolje i to nego nista. Ucite se korenje jesti dolaze teska vremena.