Како се у Српској дочекује 2018?

У Републици Српској све је спремно за прославу Нове године.

Република Српска 31.12.2017 | 21:16
Како се у Српској дочекује 2018?
Бањалука је славље започела још синоћ концертом Иване Петерс и Сергеја Ћетоквића.

Вечерас ће грађанима Бањалуке први пожељети срећну Нову годину Лукијан Ивановић, Никола Роквић и Лексингтон бенд.

Корисна информације је и да ће вријеме послужити, јер температура неће падати испод два степена. И најмлађи су имали свој програм. Пјесмом, плесом и игром уз симболично одбројавање у подне, већ су упловили у 2018. годину.

Неки ће Нову годину дочекати у кафићима, неки на отвореном, велики дио свакако у својим домовима.Уз Трг и бројни угоститељски објекти вечерас ће угостити неке од највећих регионалних звијезда. Да је добар провод неопходно поновити одавно је познато, па је у Бањалуци због тога организована и реприза Нове године.

Сутра навече, Бањалучане и туристе ће забављати Џенан Лончаревић и Тони Цетински. Подсјећамо, у новогодишњој ноћи таксисти имају дупле тарифе, а у Бањалуци вечерас функционише јавни превоз и то потпуно бесплатно.

Бијељина у Нову годину улази без организованог дочека. Ипак, за бројне госте богата је понуда у кафићима, ресторанима и хотелима гдје се цијене резервације крећу од 30 до 100 марака. Ипак, највише је оних који ће ово вече провести у породичној атмосфери.

У шест општина Источног Сарајева нема организованог дочека Нове године. Нова година ће  прославити у многобројним угоститељским објектима, али и у кућном амбијенту. У угоститељским објектима мјеста су углавном распродата, али има и оних у којима ће улаз бити слободан. И грађани Источног Сарајева од Нове године очекују да буде боља и успјешнија од ове.Увелико се осјети празнична атмосфера и у Приједору. Дочек је организован и у ресторанима, клубовима и дискотекама, али и на отвореном. На малом градском тргу Приједорчане ће забављати ,"Беца Фантастик"' са музичком групом. Ипак, већина Приједорчана нову годину дочекује у кућном амбијенту.

А на југу Српске, вечерас у организацији градске управе на градском тргу у Требињу дружење уз добру музику и, а шта друго - него добро херецговачко вино. Све оне којима не смета хладно вријеме забављаће требињска рок група "Кругови у житу" и београдски "Бла бла бенд". 

Много је гостију у Требиње и за ове новогодишње празнике дошло из других крајева Српске, али и из Србије , Црне Горе, али и других земаља. Много је жеља , нада и очекивања за нову 2018. годину. А за оне који не желе дочек на отвореном, за добру понуду побринули су се угоститељи у Требињу. Једно је сигурно - весеља неће недостајати.

У Добоју нема организованог дочека, па се судећи по најавама весеље спрема у хотелима и ресторанима, гдје су Добојлије новогодишњу улазницу већ одавно морали да резервишу. Изостала су звучна имена из свијета музике. Дакле, 2017. није донијела баш много добрих ствари Добојлијама, па се надају бољој наредној години.Организовани дочек на отвореном, у Зворнику ће изостати, а средства која би била потрошена, биће преусмјерена у хуманитарне сврхе. Мјесто прославе најлуђе ноћи диктираће кућни буџет, планови и угоститељска понуда. Угоститељи су се потрудили да припреме квалитетан програм, а резервације у кафићима и дискотекама износе од 20 до 40 марака.

Цијене су нешто веће у ексклузивнијим ресторанима и хотелима. Стару годину, највише Зворничана, испратиће у кругу породице и пријатеља у својим домовима, док ће млађи Нову годину дочекати у кафићима, клубовима, дискотекама и ресторанима.

И у Брчком је све спремно за дочек најлуђе ноћи. Брчаци ће славити уз концерт Жељка Самарџића на Тргу младих у центру града.  Већина Брчака је већ резервисала мјесто у неком од градских локала. И за све њих је новогодишњи концерт, истичу, неизоставан дио ноћашњег плана. 

(БН телевизија / Агенције)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Има Још

31.12.2017 21:29

Још 14 дана до нове године, Католичку не славим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перо

31.12.2017 22:03

Не славим ни ја,прво је Бозиц па онда Нова година! Како цу славити Нову годину прије Бозица?!

Name

Јадно

01.01.2018 01:27

Коју год да славис јадно и биједно.

Name

МИРОЉУБ

31.12.2017 21:52

ЈЕДИ ГОВНА СТАСИ ТИ БОЉИ КАД ЦИЈЕЛИ СВИЈЕТ СЛАВИ СТАСИ ТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

дусанцули

31.12.2017 22:06

Уз најбољу талавизију на свијету БН!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕНЗИОНЕР

31.12.2017 22:08

ЈА СЛАВИМ УЗ ПАСТЕТУ И ЛЕБАЦ

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОСНА

31.12.2017 23:35

теби свако добро

Name

Слицно

31.12.2017 23:50

Ја кувам просо са мало мркве, ризе и бијелог лука.

Name

Карадоз

01.01.2018 06:21

РЕ ПеМзионер.. Има се море се...

Name

Милорад Д.

01.01.2018 10:09

Као да морате сваке године јест. Боље и то него ниста. Уците се корење јести долазе теска времена.