"Novi Berlin sa slovenskom dušom"

Francuski turoperater „Vojažer du mond“, pozicionirao je Srbiju kao treću destinaciju po poželjnosti u 2018. godini, navodeći da je Beograd ozbiljan kandidat u trci za novi Berlin „sa dodatkom slovenske duše kao plusom“.

Srbija 31.12.2017 | 18:44
"Novi Berlin sa slovenskom dušom"
Srbija je doživela potpuni preporod. Uokvirena Dunavom, širokom ravnicom Vojvodine, sa Beogradom kao glavnim gradom, kulturnim srcem koje nikada nije prestalog da kuca, danas se kreće u drugom ritmu. Ostaci koji svedoče o viševekovnoj istoriji Srbije prepliću se sa uzavrelom andergraund kulturom, naveo je Vojažer du mond.

Takođe, stoji da je industrijski kvart u Beogradu – Savamala, postao novi bastion ulične umetnosti (strit arta), da nastaju mikrokulturni centri, umetničke galerije cvetaju u podrumima, mladi kreatori redizajniraju stari tržni centar iz devedesetih u modno čvorište (modni hab), navodi se u saopštenju Turističke organizacije Srbije (TOS).

„Da, Beograd je ozbiljan kandidat u trci za novi Berlin sa dodatkom slovenske duše kao plusom“, navodi Vojažer du mond, koji posluje u više desetina poslovnica širom Francuske, Švajcarske i Belgije.

Pozicijom treće destinacije na listi najpoželjnijih, TOS u narednoj godini očekuje znatno povećanje broja turista iz tih zemalja.

(RTS) 

Komentari / 0

Ostavite komentar