"Нови Берлин са словенском душом"

Француски туроператер „Војажер ду монд“, позиционирао је Србију као трећу дестинацију по пожељности у 2018. години, наводећи да је Београд озбиљан кандидат у трци за нови Берлин „са додатком словенске душе као плусом“.

Србија 31.12.2017 | 18:44
"Нови Берлин са словенском душом"
Србија је доживела потпуни препород. Уоквирена Дунавом, широком равницом Војводине, са Београдом као главним градом, културним срцем које никада није престалог да куца, данас се креће у другом ритму. Остаци који сведоче о вишевековној историји Србије преплићу се са узаврелом андерграунд културом, навео је Војажер ду монд.

Такође, стоји да је индустријски кварт у Београду – Савамала, постао нови бастион уличне уметности (стрит арта), да настају микрокултурни центри, уметничке галерије цветају у подрумима, млади креатори редизајнирају стари тржни центар из деведесетих у модно чвориште (модни хаб), наводи се у саопштењу Туристичке организације Србије (ТОС).

„Да, Београд је озбиљан кандидат у трци за нови Берлин са додатком словенске душе као плусом“, наводи Војажер ду монд, који послује у више десетина пословница широм Француске, Швајцарске и Белгије.

Позицијом треће дестинације на листи најпожељнијих, ТОС у наредној години очекује знатно повећање броја туриста из тих земаља.

(РТС) 

Коментари / 0

Оставите коментар