Heroj Zoran po 8 put spasio život

Zoran Mijić Mrmi, čovjek koji je do sada spasio sedam života iz raznih teških situacija prije svega par sati spasio je i osmu osobu.

Republika Srpska 31.12.2017 | 17:51
Heroj Zoran po 8 put spasio život
Informacija za rubriku vjerovali ili ne nastala je poslije udesa između dva automobila u dubičkoj ulici Majora Milana Tepića.

Auto golf je skretao na raskrsnici, a upravo u tom trenutku na njega je naletio audi. Od siline udarca audi je odletio na kuću i slomio banderu. Kuća u koju je udario audi je pored Zoranove i u vlasništvu je njegove babe.

"Teška saobraćajka. Uz pomoć Premasunac Velimira koji je takođe učestovao u sudaru uspio sam izvući iz smrskanoj auta čovjeka da se ne uguši u dimu jer je auto unutra planulo", kazao je Zoran.

Mještani Dubice ne mogu vjerovati jer je njihov sugrađanin spasio osmi zivot, a treći u ovoj godini.

"Ja sam potresen, ali vozač je hvala Bogu dobro. Vazdušni jastuci su odradili posao, ali od auta nema ništa", govori Zoran.

Iz policijske stanice Kozarska Dubica potvrdili su da je do udesa došlo.

"Moji momci su došli na mjesto udesa, tada je auto već gorjelo. Čovjek koji je vozio je bio van automobila u tom trenutku, koliko znamo sve je u redu" kazali su iz policije.

Zoran Mijić Mrmi je ovogodišnji dobitnik nagrade "Jelena Trikić - Majka Hrabrost" za podvig godine.

Mrmiju je nagrada uručena u sklopu manifestacije "Ličnost godine", koju organizuju "Nezavisne".

Zoran Mijić je samo na prvi pogled običan čovjek. Međutim, popularni Mrmi iz Kozarske Dubice razlikuje se po veoma bitnoj činjenici - sedam ljudi život duguje upravo njemu.

Tokom fudbalske karijere na terenu je spasio tri života, a van njega u raznim situacijama još četiri. Sve je počelo 1996. godine, na utakmici banjalučkog BSK-a i Borca iz Kozarske Dubice, a posljednji slučaj se dogodio na Badnje veče 2017. godine, kada je spasio život promrzloj djevojčici koja se izgubila.

(Nezavisne novine) 
 
 




 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Mare

02.01.2018 07:40

Supermen !

ODGOVORITE
Name

Miroslav Stanić

02.01.2018 13:39

Svaka čast

ODGOVORITE