SP: Novi poraz Hrvata, Italijani ubjedljivo do pobjede!

Poraz Slovenije u Španiji, Mađari pobedili Kosovo! Reprezentacija Španije pobedila je selekciju Slovenije rezultatom 92:84 u derbiju drugog kola Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine. 'Sokolovi' upisali prvu pobedu, Turska ubedljiva! Crna Gora je deklasirala selekciju Belorusija rezultatom 96:67 u drugom kolu kvalifikacija za Mundobasket. Drugi poraz Hrvata, Italijanima slavlje u Zagrebu! Košarkaška reprezentacija Hrvatske izgubila je od Italije u Zagrebu u meču drugog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini - 64:80.

Košarka 27.11.2017 | 12:45
SP: Novi poraz Hrvata, Italijani ubjedljivo do pobjede!
Hrvatska je u petak poražena u Holandiji, a u nedelju i pred svojim navijačima!

Košarkaši Italije odigrali su daleko bolji meč u Zagrebu i lako savladali "vatrene" 80:64 (15:23, 20:9, 25:15, 20:17) koji su dobro odigrali samo prvu deonicu, da bi potom "azuri" trojkama uništili samopouzdanje domaćina.

Izabranici Ivice Skelina tako su na užasan način počeli kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2019. godine pošto niko nije očekivao da će u prva dva kola zabeležiti dva poraza.

Novi selektor Hrvatske nije uspeo da "trgne" svoju ekipu koja je ponovo bila prenervozna, a kada je Amedeo Dala Vale zaređao 11 poena u trećoj deonici - nije bilo nade da će se "vatreni" izvući iz neugodne situacije.

Upravo je košarkaš Ređo Emilije bio najefikasniji kod Italijana sa 25 poena (5/8 za tri), dok je na drugoj strani otpor pružio jedino Darko Planinić koji je postigao 20 i imao deset skokova.

Dvocifreni su bili samo još kapiten Filip Krušlin (12) i Željko Šakić (10).

Izabranici Ivice Skelina upisali su drugi poraz posle šokantong poraza od Holandije u prvom kolu kvalifikacija.

Hrvati su u prvoj četvrtini vodili sa 16:4, ali su do kraja prvog poluvrmena ispustili stečenu prednost.

U drugoj četvrtini ubacili su samo devet poena, pa su Italijani u nastavku rutinski povećavali prednost i na kraju slavili sa 16 poena viška.

Hrvati su poslednji na tabeli Grupe D i imaju skor od 0-2.

U pobedničkom sastavu istakao se Antonio Dela Vale sa 25 poena i tri skoka, a pratio ga je Abas je sa 13 poena i pet skokova.

Kod Hrvata , Darko Planinić je upisao dabl-dabl od 20 poena i deset skokova, dpk je Krušlin je dodao12 poena uz tri asistencije.

Sledeći meč Hrvatska igra protiv Rumunije 23. februara naredne godine.

U istoj grupi Rumunija je pred svojim navijačima savladala Holandiju sa 75:68 i sada se nalazi na drugom mestu sa tri osvojena boda.

Prva na tabeli je Italija sa skorom od 2-0, Holandija je treća, a Hrvatska poslednja na tabeli.

Grupa D:

Hrvatska – Italija 64:80
Rumunija– Holandija 76:68

Tabela:
1. Italija 2/0
2. Rumunija 1/1
3. Holandija 1/1
4. Hrvatska 0/2

'Sokolovi' upisali prvu pobedu, Turska ubedljiva! Crna Gora je deklasirala selekciju Belorusija rezultatom 96:67 u drugom kolu kvalifikacija za Mundobasket.

’Sokolovi’ su na gostujućem terenu u kvalifikacionoj Grupi A došli do prve pobede posle poraza od Španije u prvom kolu.

Pobednički tim predvodio je Radović sa 19 poena i osam skokova, a pratio ga je Grin sa 13 poena i šest uhvaćenih lopti. Zvezdin centar Milko Bjelica nije imao zapaženu ulogu i upisao je samo dva poena, uz tri skoka i dve asistencije.

Kod Belorusa je najefikasniji bio Liutih sa 18 poena.

Reprezentacija Španije pobedila je selekciju Slovenije rezultatom 92:84 u derbiju drugog kola Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

’Furija’ je na svom parketu upisal drugi trijumf i sada je lider grupe. Domaćini su vodili tokom većeg dela meča, Slovenci su uspevali u nekoliko navrata da se vrate u meč, ali to nije bilo dovoljno za pobedu.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Giljem Kolom sa 25 poena i devet asistencija, a pratio ga je Serhi Vidala sa 21 poenom.

Kod Slovenaca se istakao Klemen Prepelić sa 27 poena, dok je Gašpar Vidmar dodao tri manje.

Dragić i Dončić su snaga Slovenije, bez njih... Derbi 2. kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo igran je u Burgosu, gde je Španija pobedila Sloveniju.

Revanš!

Ne punom merom i ne u tako bitnoj utakmici, ali pobeda je pobeda, pa makar ona bila i u nakaradnim FIBA kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019.

Španija je kao domaćin u derbiju Grupe A pobedila Sloveniju 92:84 (20:21, 24:17, 29:27, 19:19) i tako joj donekle uzvratila za poraz u polufinalu Eurobasketa.

Osim prve četvrtine, koja je pripala senzaciji sa minulog šampionata Starog kontinenta, "furija" je u većem delu meča dominirala.

Obe ekipe nastupile su u izmenjenim sastavima, s tim što je Španija igrala bez velike većine sa Eurobasketa, dok su Slovencima najviše nedostajali Goran Dragić, koji se posle EP i oprostio od nacionalnog tima, i Luka Dončić.

Kolom Barufet bio je prvi strelac Španije sa 25 poena, dok je Vidal Plana postigao 21, a Fran Vaskez 11. Prvi poenter meča bio je Klemen Prepelič sa 27 poena, uz šut za tri poena 5-10.

Zanimljivo, Gašper Vidmar je postigao 21 poen, a Vlatko Čančar 19. Od ostalih Slovenaca se upisalo se još pet igrača, ali niko nije prešao pet poena. Lapornik i Dimec su postigli po jedan, Rupnik dva, a Rebec i Blažič po pet.

Španija ima maksimalan učinak posle dva kola, Slovenija i Crna Gora po pobedu i poraz, dok je Belorusija jedina u Grupi A bez trijumfa.

U grupi C, Litvanija je bila bolja od Poljske – 75:55.

Rimantas Bendžijus predvodio je pobednički tim sa 18 poena.
Mađarska je savladala Kosovo sa 84:76. David Vojvoda je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 20 poena i sedam skokova

A grupa:
Belorusija – Crna Gora 67:91
Španija – Slovenija 92:84

Tabela:
1. Španija 2/0
2. Crna Gora 1/1
3. Slovenija 1/1
4. Belorusija 0/2

C grupa:
Litvanija – Poljska 75:55
Mađarska – Tzv. Kosovo 84:76
Tabela:
1. Litvanija 2/0
2. Poljska 1/1
3. Mađarska 1/1
4. Kosovo 0/2

Košarkaši Turske savladali su Ukrajinu sa 67:60 i posle pobede nad Letonijom sada imaju maksimalan skor u Grupi B.

Turska je bolje ušla u meč, ali su Ukrajinci preokrenuli u drugom poluvremenu. Poslednja deonica rešila je pitanje pobednika koju su izabranici Uguka Saridže dobili sa 25:17.

Gedžim je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 15 poena, jedan manje ubacio je Šanli, doj je dovcifren bio i Ermis, sa deset poena i osam asistencija.

Kod Ukrajinaca istakao se Gladir sa 20 poena i sedam skokova, a jedini koji ga je pratio bio je Kravtsov sa 10 poena i šest skokova.
U ranije odigranom meču Letonija je u Rigi savladala Švedsku sa 82:73 i tako došla do prve pobede u kvalifikacijama.

Letonija - Švedska 82:73
Ukrajina - Turska 60:67

Tabela:
1. Turska 2/0
2. Ukrajina 1/1
3. Letonija 1/1
4. Švedsa 0/2

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar