СП: Нови пораз Хрвата, Италијани убједљиво до побједе!

Пораз Словеније у Шпанији, Мађари победили Косово! Репрезентација Шпаније победила је селекцију Словеније резултатом 92:84 у дербију другог кола Групе А квалификација за Светско првенство у Кини 2019. године. 'Соколови' уписали прву победу, Турска убедљива! Црна Гора је декласирала селекцију Белорусија резултатом 96:67 у другом колу квалификација за Мундобаскет. Други пораз Хрвата, Италијанима славље у Загребу! Кошаркашка репрезентација Хрватске изгубила је од Италије у Загребу у мечу другог кола квалификација за Светско првенство у Кини - 64:80.

Кошарка 27.11.2017 | 12:45
СП: Нови пораз Хрвата, Италијани убједљиво до побједе!
Хрватска је у петак поражена у Холандији, а у недељу и пред својим навијачима!

Кошаркаши Италије одиграли су далеко бољи меч у Загребу и лако савладали "ватрене" 80:64 (15:23, 20:9, 25:15, 20:17) који су добро одиграли само прву деоницу, да би потом "азури" тројкама уништили самопоуздање домаћина.

Изабраници Ивице Скелина тако су на ужасан начин почели квалификације за Светско првенство 2019. године пошто нико није очекивао да ће у прва два кола забележити два пораза.

Нови селектор Хрватске није успео да "тргне" своју екипу која је поново била пренервозна, а када је Амедео Дала Вале заређао 11 поена у трећој деоници - није било наде да ће се "ватрени" извући из неугодне ситуације.

Управо је кошаркаш Ређо Емилије био најефикаснији код Италијана са 25 поена (5/8 за три), док је на другој страни отпор пружио једино Дарко Планинић који је постигао 20 и имао десет скокова.

Двоцифрени су били само још капитен Филип Крушлин (12) и Жељко Шакић (10).

Изабраници Ивице Скелина уписали су други пораз после шокантонг пораза од Холандије у првом колу квалификација.

Хрвати су у првој четвртини водили са 16:4, али су до краја првог полуврмена испустили стечену предност.

У другој четвртини убацили су само девет поена, па су Италијани у наставку рутински повећавали предност и на крају славили са 16 поена вишка.

Хрвати су последњи на табели Групе Д и имају скор од 0-2.

У победничком саставу истакао се Антонио Дела Вале са 25 поена и три скока, а пратио га је Абас је са 13 поена и пет скокова.

Код Хрвата , Дарко Планинић је уписао дабл-дабл од 20 поена и десет скокова, дпк је Крушлин је додао12 поена уз три асистенције.

Следећи меч Хрватска игра против Румуније 23. фебруара наредне године.

У истој групи Румунија је пред својим навијачима савладала Холандију са 75:68 и сада се налази на другом месту са три освојена бода.

Прва на табели је Италија са скором од 2-0, Холандија је трећа, а Хрватска последња на табели.

Група Д:

Хрватска – Италија 64:80
Румунија– Холандија 76:68

Табела:
1. Италија 2/0
2. Румунија 1/1
3. Холандија 1/1
4. Хрватска 0/2

'Соколови' уписали прву победу, Турска убедљива! Црна Гора је декласирала селекцију Белорусија резултатом 96:67 у другом колу квалификација за Мундобаскет.

’Соколови’ су на гостујућем терену у квалификационој Групи А дошли до прве победе после пораза од Шпаније у првом колу.

Победнички тим предводио је Радовић са 19 поена и осам скокова, а пратио га је Грин са 13 поена и шест ухваћених лопти. Звездин центар Милко Бјелица није имао запажену улогу и уписао је само два поена, уз три скока и две асистенције.

Код Белоруса је најефикаснији био Лиутих са 18 поена.

Репрезентација Шпаније победила је селекцију Словеније резултатом 92:84 у дербију другог кола Групе А квалификација за Светско првенство у Кини 2019. године.

’Фурија’ је на свом паркету уписал други тријумф и сада је лидер групе. Домаћини су водили током већег дела меча, Словенци су успевали у неколико наврата да се врате у меч, али то није било довољно за победу.

Најефикаснији у победничком саставу био је Гиљем Колом са 25 поена и девет асистенција, а пратио га је Серхи Видала са 21 поеном.

Код Словенаца се истакао Клемен Препелић са 27 поена, док је Гашпар Видмар додао три мање.

Драгић и Дончић су снага Словеније, без њих... Дерби 2. кола квалификација за Светско првенство игран је у Бургосу, где је Шпанија победила Словенију.

Реванш!

Не пуном мером и не у тако битној утакмици, али победа је победа, па макар она била и у накарадним ФИБА квалификацијама за Светско првенство 2019.

Шпанија је као домаћин у дербију Групе А победила Словенију 92:84 (20:21, 24:17, 29:27, 19:19) и тако јој донекле узвратила за пораз у полуфиналу Еуробаскета.

Осим прве четвртине, која је припала сензацији са минулог шампионата Старог континента, "фурија" је у већем делу меча доминирала.

Обе екипе наступиле су у измењеним саставима, с тим што је Шпанија играла без велике већине са Еуробаскета, док су Словенцима највише недостајали Горан Драгић, који се после ЕП и опростио од националног тима, и Лука Дончић.

Колом Баруфет био је први стрелац Шпаније са 25 поена, док је Видал Плана постигао 21, а Фран Васкез 11. Први поентер меча био је Клемен Препелич са 27 поена, уз шут за три поена 5-10.

Занимљиво, Гашпер Видмар је постигао 21 поен, а Влатко Чанчар 19. Од осталих Словенаца се уписало се још пет играча, али нико није прешао пет поена. Лапорник и Димец су постигли по један, Рупник два, а Ребец и Блажич по пет.

Шпанија има максималан учинак после два кола, Словенија и Црна Гора по победу и пораз, док је Белорусија једина у Групи А без тријумфа.

У групи Ц, Литванија је била боља од Пољске – 75:55.

Римантас Бенџијус предводио је победнички тим са 18 поена.
Мађарска је савладала Косово са 84:76. Давид Војвода је био најефикаснији у победничком тиму са 20 поена и седам скокова

А група:
Белорусија – Црна Гора 67:91
Шпанија – Словенија 92:84

Табела:
1. Шпанија 2/0
2. Црна Гора 1/1
3. Словенија 1/1
4. Белорусија 0/2

Ц група:
Литванија – Пољска 75:55
Мађарска – Тзв. Косово 84:76
Табела:
1. Литванија 2/0
2. Пољска 1/1
3. Мађарска 1/1
4. Косово 0/2

Кошаркаши Турске савладали су Украјину са 67:60 и после победе над Летонијом сада имају максималан скор у Групи Б.

Турска је боље ушла у меч, али су Украјинци преокренули у другом полувремену. Последња деоница решила је питање победника коју су изабраници Угука Сариџе добили са 25:17.

Геџим је био најефикаснији у победничком тиму са 15 поена, један мање убацио је Шанли, дој је довцифрен био и Ермис, са десет поена и осам асистенција.

Код Украјинаца истакао се Гладир са 20 поена и седам скокова, а једини који га је пратио био је Кравтсов са 10 поена и шест скокова.
У раније одиграном мечу Летонија је у Риги савладала Шведску са 82:73 и тако дошла до прве победе у квалификацијама.

Летонија - Шведска 82:73
Украјина - Турска 60:67

Табела:
1. Турска 2/0
2. Украјина 1/1
3. Летонија 1/1
4. Шведса 0/2

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар