Majoli: Jana Novotna je bila ženski Đoković!

Bivša hrvatska teniserka, koja je dobro poznavala Čehinju, otkrila je da je ona bila veoma zabavna osoba, suprotno utisku koji je odavala na terenu kada je uvek bila ozbiljna.

Tenis 25.11.2017 | 14:30
Majoli: Jana Novotna je bila ženski Đoković!
Vest o smrti Jane Novotne potresla je sportski svet.

Iva Majoli, bivša hrvatska teniserka i osvajačica Rolan Garosa, dobro je poznavala Čehinju.

"Sa Novotnom sam sigurno odigrala najviše mečeva. I dugačkih, i u parovima, i u singlu... Uvek su to bili mečevi na tri seta, polu plač, taj-brejkovi, drame... Ona je imala sjajan volej i uvek je pomagala mlađima. Nikad joj nije bilo teško nekoj od mlađih teniserki da pokaže kako se igra volej. Od nje sam ga naučila, kao i kako doći do mreže, servisa... ustvari, kako što bolje igrati u parovima", otkrila je u razgovoru za 24sata.hr Iva Majoli, koja je Novotnu upoznala kada je imala 15 godina.

Najbolja hrvatska teniserka svih vremena rekla je da je Jana bila veoma duhovita, iako možda njen stav na terenu to nije odavao.

"Van terena je bila jako zabavna, što mnogi nisu znali jer je delovala kao da je uvek ozbiljna. Znala je satima da imitira, Meri Pira, Aranču Sančez, mene... Baš kao što to radi Novak Đoković. Ona je bila ženski Đoković. Mene je super 'skidala'. Naslonila bi se na reket i kao glumila mene kako ne mogu da dođem do daha. Stvarno je bila sjajno u njenom društvu i ne mogu da verujem da je više nema. Mnogo će mi nedostajati".

Majoli se prisetila i njenih suza koje su obišle svet 1993. godine, kada je u finalu Vimbldona vodila 4:1 protiv Štefi Graf u trećem setu, a onda je izgubila pet gemova u nizu i priliku da osvoji pehar.

"Sećam se tih njenih suza. Tada je ustvari pokazala koliko je bila emotivna. Štefi joj je posle meča rekla: 'Jana, ne plači. Jednog dana ćeš stajati na mom mestu'. I pet godina kasnije to se stvarno i dogodilo".

Hrvatica ju je videla poslednji put na Vimbldonu u junu.

"Videle smo se u Londonu. Trebalo je sa Barbarom Šet da nastupa u parovima, ali nije mogla. Rekla mi je da je završila terapiju, izgledala je dosta loše pa nismo htele ništa ni da je pitamo o bolesti. Znate kako je u tim situacijama, uvek pokušavate da pričate o lepim stvarima, a zajedno smo ih prošle zaista mnogo", rekla je Iva Majoli.

Jana Novotna, koja je u karijeri osvojila čak 17 grend slemova u dublu i miksu, kao i tri olimpijske medalje, umrla je u nedelju u 49. godini nakon duge borbe sa rakom.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar