Мајоли: Јана Новотна је била женски Ђоковић!

Бивша хрватска тенисерка, која је добро познавала Чехињу, открила је да је она била веома забавна особа, супротно утиску који је одавала на терену када је увек била озбиљна.

Тенис 25.11.2017 | 14:30
Мајоли: Јана Новотна је била женски Ђоковић!
Вест о смрти Јане Новотне потресла је спортски свет.

Ива Мајоли, бивша хрватска тенисерка и освајачица Ролан Гароса, добро је познавала Чехињу.

"Са Новотном сам сигурно одиграла највише мечева. И дугачких, и у паровима, и у синглу... Увек су то били мечеви на три сета, полу плач, тај-брејкови, драме... Она је имала сјајан волеј и увек је помагала млађима. Никад јој није било тешко некој од млађих тенисерки да покаже како се игра волеј. Од ње сам га научила, као и како доћи до мреже, сервиса... уствари, како што боље играти у паровима", открила је у разговору за 24сата.хр Ива Мајоли, која је Новотну упознала када је имала 15 година.

Најбоља хрватска тенисерка свих времена рекла је да је Јана била веома духовита, иако можда њен став на терену то није одавао.

"Ван терена је била јако забавна, што многи нису знали јер је деловала као да је увек озбиљна. Знала је сатима да имитира, Мери Пира, Аранчу Санчез, мене... Баш као што то ради Новак Ђоковић. Она је била женски Ђоковић. Мене је супер 'скидала'. Наслонила би се на рекет и као глумила мене како не могу да дођем до даха. Стварно је била сјајно у њеном друштву и не могу да верујем да је више нема. Много ће ми недостајати".

Мајоли се присетила и њених суза које су обишле свет 1993. године, када је у финалу Вимблдона водила 4:1 против Штефи Граф у трећем сету, а онда је изгубила пет гемова у низу и прилику да освоји пехар.

"Сећам се тих њених суза. Тада је уствари показала колико је била емотивна. Штефи јој је после меча рекла: 'Јана, не плачи. Једног дана ћеш стајати на мом месту'. И пет година касније то се стварно и догодило".

Хрватица ју је видела последњи пут на Вимблдону у јуну.

"Виделе смо се у Лондону. Требало је са Барбаром Шет да наступа у паровима, али није могла. Рекла ми је да је завршила терапију, изгледала је доста лоше па нисмо хтеле ништа ни да је питамо о болести. Знате како је у тим ситуацијама, увек покушавате да причате о лепим стварима, а заједно смо их прошле заиста много", рекла је Ива Мајоли.

Јана Новотна, која је у каријери освојила чак 17 гренд слемова у дублу и миксу, као и три олимпијске медаље, умрла је у недељу у 49. години након дуге борбе са раком.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар