ABA: Zvezda trojkama razbila Zadar u gostima!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Zadar u dvorani "Krešimir Ćosić" sa 88:76 u devetom kolu ABA lige.  Zvezdin trominutni tornado u Zadru! Bjelica, Lazić i Ročesti probudili crveno-bele posle slabog izdanja u prvom poluvremenu u Dalmaciji.

Košarka 20.11.2017 | 20:15
ABA: Zvezda trojkama razbila Zadar u gostima!
Zvezda je do pobede došla neverovatnom trećom četvrtinom u kojoj je rasturila Zadar sa 29:9 pa kasniji pad u četvrtoj četvrtini nije ugrozio pobedu crveno-belih.

Oni su uspeli da se oporave od teških evroligaških poraza u Evroligi od CSKA i Olimpijakosa i nastavili su poteru za podgoričkom Budućnosti u regionalnom takmičenju.

Da nije bilo Milka Bjelice i Branka Lazića u nastavku, igrači Zvezde su vrlo lako mogli pognute glave da izađu iz dvorane Krešimir Ćosić i zapute se kao Beogradu poraženi.

Bjelica je bio je najbolji strelac u obe ekipe sa 20 poena uz odličan šut za tri poena 4/5 (ukupno 5/10 iz igre), a pratio ga je Tejlor Ročesti sa 14, te Feldin sa 13 i Dobrić sa 10.

Međutim, možda i pet najvažnijih poena je postigao Branko Lazić od ukupno 10 koliko je ubacio Zvezdin kapiten. On je nakon lošeg prvog poluvremena u kome je Zvezda izgubila mnogo lopti uz Bjelicu podigao svoju ekipu u dve vezane akcije. Prvo je dao trojku, a već u sledećoj ukrao loptu i položio u koš.

Uz pogotke Bjelice i Ročestija, Zvezda je napravila neverovatnu seriju od 17:0, a treću deonicu je posle minusa na poluvremenu (45:42) završila u velikom plusu.

Do kraja je opao tempo Zvezdine igre, Zadar je smanjio na jednocifrenu razliku 78:70, ali Bjelica i Ročesti nastavili da pogađaju i Zvezda je uspela da upiše pobedu.

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u gostima Zadar sa 88:76 u poslednjoj utakmici devetog kola Jadranske lige i nastavili poteru za liderom, ekipom Budućnosti iz Podgorice.

Loše prvo i dobro drugo poluvreme obeležili su večerašnji nastup prvaka Jadrana i Srbije. Ipak, na vreme je proradio šut crveno-belih, tako da nije bilo mesta nikakvom iznenađenju. Milko Bjelica je postigao 20 poena, Tejlor Ročesti 14, a Branko Lazić 10.

Na žalost, ni ovaj meč u hali Krešimir Ćosić nije mogao da prođe bez vređanja sa tribina i to na nacionalnoj osnovi.

Delovali su gosti prilično malokrvno i istrošeno, ali su onda Branko Lazić i Milko Bjelicaprobudili celu ekipu i poveli Zvezdu ka ubedljivoj pobedi. Naime, njih dvojica su za nešto više od tri minuta kreirali seriju od 17:0 kojom su Beograđani došli do prednost od 61:49.

Lazić je energijom u odbrani potpuno poremetio Zadrane, a sve je začinio sa nekoliko važnih pogodaka sa distance, dok je Milko Bjelica potvrdio da ove sezone trojke ubacuje kao od šale. 

Nakon pomenute serije crveno-beli se više nisu osvrtali, njihova prednost je rasla kao i samopouzdanje u svim elementima igre. A kada je počeo da pogađa i Tejlor Ročesti, sve dileme su bile otklonjene.

Imao je doduše domaćin jedan obećavajući nalet sredinom poslednje deonice, kada je prišao na minus osam (78:70), ali je to više bila posledica opuštanja Zvezde i individualnih grešaka.

Naravno, duel sa Zadrom nije pravi reper dometa Zvezdine ekipe, već bi to mogao da bude naredni meč koji crveno-beli igraju u četvrtak protiv Baskonije u Evroligi.

Zvezda je loše ušla u utakmicu u Zadru. Moguće da je to delimično i posledica umora zbog napornog puta iz Pireja, preko Istanbula do Zadra, ali to svakako ne može da bude opravdanje.

A Zadrani su bili svakako bili i dodatno motivisani zbog prošlosezonskog debakla u ovoj hali kada je Zvezda spakovala čak 103 poena.

Domaća ekipa je vodila maltene od prvog sudijskog zvižduka, a crveno-beli su tek u finišu na trenutak uspeli da preokrenu i uđu u rezultatski plus. Nije to, međutim, predugo trajalo.

Košarkaši Zvezde u prvom poluvremenu nisu bili šuterski raspoloženi, a Šime Špralja i Preston Nouls su to znali da iskoriste pa je domaćin imao po pet, šest poena prednosti.

Ipak, situacija se potpuno okrenula u trećoj četvrtini kada je šampiona Jadrana konačno zaigrao onako kako se očekuje pogotovo u odbrani.

ZADAR: Nouls 17 (1/6 za tri), Bašić 3, Ivanov 4, Kraljević, Jelenković, Krajina 9, Bostik 14 (2/10 za tri), Vuković 4, Brzoja 12, Špralja 10 (2/6 za tri), Božić.

ZVEZDA: Kešelj, Radičević 3, Dangubić 8 (5 sk), Lazić 10 (2/3 za tri), Antić (5 sk), Dobrić 11, Feldin 13 (5 sk), Apić, Ročesti 14 (4/7 za tri, 6 izgubljenih), Lesor 9, Jovanović, Bjelica 20 (4/5 za tri)

ABA LIGA - 9. KOLO

Petak:
FMP - Mega Bemaks 96:88
/Čović 22 - Sinovec 22/

Subota:
Partizan - Olimpija 77:78
/Gavrilović 17 - Špan 20/

Cedevita - Mornar 99:74
/Musa 35 - Rejli Ros 17/

Nedelja
Igokea - Cibona 64:57 
/Jevtović 12 - Žorić 21/

MZT - Budućnost 71:93
/Mavra 14 - Ivanović 14/

Ponedeljak:
Zadar - Crvena zvezda 76:88
/Nouls 17 - Bjelica 20/

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar