АБА: Звезда тројкама разбила Задар у гостима!

Кошаркаши Црвене звезде победили су Задар у дворани "Крешимир Ћосић" са 88:76 у деветом колу АБА лиге.  Звездин троминутни торнадо у Задру! Бјелица, Лазић и Рочести пробудили црвено-беле после слабог издања у првом полувремену у Далмацији.

Кошарка 20.11.2017 | 20:15
АБА: Звезда тројкама разбила Задар у гостима!
Звезда је до победе дошла невероватном трећом четвртином у којој је растурила Задар са 29:9 па каснији пад у четвртој четвртини није угрозио победу црвено-белих.

Они су успели да се опораве од тешких евролигашких пораза у Евролиги од ЦСКА и Олимпијакоса и наставили су потеру за подгоричком Будућности у регионалном такмичењу.

Да није било Милка Бјелице и Бранка Лазића у наставку, играчи Звезде су врло лако могли погнуте главе да изађу из дворане Крешимир Ћосић и запуте се као Београду поражени.

Бјелица је био је најбољи стрелац у обе екипе са 20 поена уз одличан шут за три поена 4/5 (укупно 5/10 из игре), а пратио га је Тејлор Рочести са 14, те Фелдин са 13 и Добрић са 10.

Међутим, можда и пет најважнијих поена је постигао Бранко Лазић од укупно 10 колико је убацио Звездин капитен. Он је након лошег првог полувремена у коме је Звезда изгубила много лопти уз Бјелицу подигао своју екипу у две везане акције. Прво је дао тројку, а већ у следећој украо лопту и положио у кош.

Уз поготке Бјелице и Рочестија, Звезда је направила невероватну серију од 17:0, а трећу деоницу је после минуса на полувремену (45:42) завршила у великом плусу.

До краја је опао темпо Звездине игре, Задар је смањио на једноцифрену разлику 78:70, али Бјелица и Рочести наставили да погађају и Звезда је успела да упише победу.

Кошаркаши Црвене звезде победили су у гостима Задар са 88:76 у последњој утакмици деветог кола Јадранске лиге и наставили потеру за лидером, екипом Будућности из Подгорице.

Лоше прво и добро друго полувреме обележили су вечерашњи наступ првака Јадрана и Србије. Ипак, на време је прорадио шут црвено-белих, тако да није било места никаквом изненађењу. Милко Бјелица је постигао 20 поена, Тејлор Рочести 14, а Бранко Лазић 10.

На жалост, ни овај меч у хали Крешимир Ћосић није могао да прође без вређања са трибина и то на националној основи.

Деловали су гости прилично малокрвно и истрошено, али су онда Бранко Лазић и Милко Бјелицапробудили целу екипу и повели Звезду ка убедљивој победи. Наиме, њих двојица су за нешто више од три минута креирали серију од 17:0 којом су Београђани дошли до предност од 61:49.

Лазић је енергијом у одбрани потпуно пореметио Задране, а све је зачинио са неколико важних погодака са дистанце, док је Милко Бјелица потврдио да ове сезоне тројке убацује као од шале. 

Након поменуте серије црвено-бели се више нису освртали, њихова предност је расла као и самопоуздање у свим елементима игре. А када је почео да погађа и Тејлор Рочести, све дилеме су биле отклоњене.

Имао је додуше домаћин један обећавајући налет средином последње деонице, када је пришао на минус осам (78:70), али је то више била последица опуштања Звезде и индивидуалних грешака.

Наравно, дуел са Задром није прави репер домета Звездине екипе, већ би то могао да буде наредни меч који црвено-бели играју у четвртак против Басконије у Евролиги.

Звезда је лоше ушла у утакмицу у Задру. Могуће да је то делимично и последица умора због напорног пута из Пиреја, преко Истанбула до Задра, али то свакако не може да буде оправдање.

А Задрани су били свакако били и додатно мотивисани због прошлосезонског дебакла у овој хали када је Звезда спаковала чак 103 поена.

Домаћа екипа је водила малтене од првог судијског звиждука, а црвено-бели су тек у финишу на тренутак успели да преокрену и уђу у резултатски плус. Није то, међутим, предуго трајало.

Кошаркаши Звезде у првом полувремену нису били шутерски расположени, а Шиме Шпраља и Престон Ноулс су то знали да искористе па је домаћин имао по пет, шест поена предности.

Ипак, ситуација се потпуно окренула у трећој четвртини када је шампиона Јадрана коначно заиграо онако како се очекује поготово у одбрани.

ЗАДАР: Ноулс 17 (1/6 за три), Башић 3, Иванов 4, Краљевић, Јеленковић, Крајина 9, Бостик 14 (2/10 за три), Вуковић 4, Брзоја 12, Шпраља 10 (2/6 за три), Божић.

ЗВЕЗДА: Кешељ, Радичевић 3, Дангубић 8 (5 ск), Лазић 10 (2/3 за три), Антић (5 ск), Добрић 11, Фелдин 13 (5 ск), Апић, Рочести 14 (4/7 за три, 6 изгубљених), Лесор 9, Јовановић, Бјелица 20 (4/5 за три)

АБА ЛИГА - 9. КОЛО

Петак:
ФМП - Мега Бемакс 96:88
/Човић 22 - Синовец 22/

Субота:
Партизан - Олимпија 77:78
/Гавриловић 17 - Шпан 20/

Цедевита - Морнар 99:74
/Муса 35 - Рејли Рос 17/

Недеља
Игокеа - Цибона 64:57 
/Јевтовић 12 - Жорић 21/

МЗТ - Будућност 71:93
/Мавра 14 - Ивановић 14/

Понедељак:
Задар - Црвена звезда 76:88
/Ноулс 17 - Бјелица 20/

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар