Pariz: Čilić eliminisan, sjajni Beneto prkosi godinama!

Žulijen Beneto plasirao se u polufinale Mastersa u Parizu, pošto je posle dva seta pobedio petog igrača sveta Marina Čilića – 7:6, 7:5.  Krajinović na Iznera, Amerikanac izbacio Del Potra! Filip Krajinović igraće u polufinalu Mastersa u Parizu protiv Džona Iznera, koji je posle tri seta pobedio Huana Martina Del Potra – 6:4, 6;7, 6:4.

Tenis 03.11.2017 | 23:33
Pariz: Čilić eliminisan, sjajni Beneto prkosi godinama!
Francuz, koji će u decembru napuniti 36 godina, nastavio je sa odličnim partijama ove jeseni i posle dva sata i pet minuta igre pobedio favorizovanog Hrvata.

Prvi set obeležio je veliki broj brejkova za muški tenis pošto smo videli čak četiri. Poslednji se desio pri rezultatu 5:3 za Čilića, kada hrvatski teniser nije uspeo da završi set.

Francuz je uspeo da napravi brejk, vrati se u meč i da kasnije dobije set. U uzbudljivom taj-brejku Beneto je slavio sa 7:5 i tako došao do prednosti od 1:0.

Drugi set krenuo je loše za Čilića pošto je 83. igrač sveta odmah uspeo da mu oduzme servis. Peti teniser planete je uspeo da se vrati u meč (2:2), a potom je imao i brejk priliku u devetom gemu.

Nije je iskoristio, a potom je uskoro i izgubio meč. Čilić je servirao za taj-brejk, ali Beneto je napravio brejk i tako došao do velikog trijumfa. Beneto je najavio da će se povući iz tenisa sledeće godine posle Rolan Garosa.

Krajinović na Iznera, Amerikanac izbacio Del Potra! Filip Krajinović igraće u polufinalu Mastersa u Parizu protiv Džona Iznera, koji je posle tri seta pobedio Huana Martina Del Potra – 6:4, 6;7, 6:4.

Srpskom teniseru ranije u toku dana Rafael Nadal predao je meč bez borbe, pošto Španac zbog povrede kolena nije mogao na teren.

Krajinović je potomo čekao rivala u polufinalu i to će biti Amerikanac koji je posle dva sata i 12 minuta igre savladao Amerikanca.

Viđena je velika borba dvojice tenisera, a Izner je nastavio sa sjajnim partijama ove jeseni, dok je ovim porazom Del Potro izgubio svaku šansu za Završni turnir.

Presudni momenat u trećem setu desio se u trećem gemu kada je Argentincu pala koncetracija, što je Izner iskoristio i napravio brejk.

Do kraja seta Amerikana je držao svoj servis i tako zakazao duel sa Filipom Krajinovićem. Poznat je prvi polufinalni par, dok će se u drugom sastati bolji iz duela Beneto-Čilić, Verdasko-Sok.

Krajinović će godinu završiti u Top 50 na ATP listi, a počeo ju je kao 254!

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar