Париз: Чилић елиминисан, сјајни Бенето пркоси годинама!

Жулијен Бенето пласирао се у полуфинале Мастерса у Паризу, пошто је после два сета победио петог играча света Марина Чилића – 7:6, 7:5.  Крајиновић на Изнера, Американац избацио Дел Потра! Филип Крајиновић играће у полуфиналу Мастерса у Паризу против Џона Изнера, који је после три сета победио Хуана Мартина Дел Потра – 6:4, 6;7, 6:4.

Тенис 03.11.2017 | 23:33
Париз: Чилић елиминисан, сјајни Бенето пркоси годинама!
Француз, који ће у децембру напунити 36 година, наставио је са одличним партијама ове јесени и после два сата и пет минута игре победио фаворизованог Хрвата.

Први сет обележио је велики број брејкова за мушки тенис пошто смо видели чак четири. Последњи се десио при резултату 5:3 за Чилића, када хрватски тенисер није успео да заврши сет.

Француз је успео да направи брејк, врати се у меч и да касније добије сет. У узбудљивом тај-брејку Бенето је славио са 7:5 и тако дошао до предности од 1:0.

Други сет кренуо је лоше за Чилића пошто је 83. играч света одмах успео да му одузме сервис. Пети тенисер планете је успео да се врати у меч (2:2), а потом је имао и брејк прилику у деветом гему.

Није је искористио, а потом је ускоро и изгубио меч. Чилић је сервирао за тај-брејк, али Бенето је направио брејк и тако дошао до великог тријумфа. Бенето је најавио да ће се повући из тениса следеће године после Ролан Гароса.

Крајиновић на Изнера, Американац избацио Дел Потра! Филип Крајиновић играће у полуфиналу Мастерса у Паризу против Џона Изнера, који је после три сета победио Хуана Мартина Дел Потра – 6:4, 6;7, 6:4.

Српском тенисеру раније у току дана Рафаел Надал предао је меч без борбе, пошто Шпанац због повреде колена није могао на терен.

Крајиновић је потомо чекао ривала у полуфиналу и то ће бити Американац који је после два сата и 12 минута игре савладао Американца.

Виђена је велика борба двојице тенисера, а Изнер је наставио са сјајним партијама ове јесени, док је овим поразом Дел Потро изгубио сваку шансу за Завршни турнир.

Пресудни моменат у трећем сету десио се у трећем гему када је Аргентинцу пала концетрација, што је Изнер искористио и направио брејк.

До краја сета Американа је држао свој сервис и тако заказао дуел са Филипом Крајиновићем. Познат је први полуфинални пар, док ће се у другом састати бољи из дуела Бенето-Чилић, Вердаско-Сок.

Крајиновић ће годину завршити у Топ 50 на АТП листи, а почео ју је као 254!

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар