Le Talek - Heroj!

FOTKA DANA: Komandant! Potez večeri. . .  Osetio sam da će se nešto desiti! Damijen Le Talek, defanzivac Crvene zvezde, nije želeo u prvi plan da ističe svoju intervenciju kada je u finišu sa linije skinuo loptu i sprečio gol Arsenala.  Gde su bili Arsenalovi navijači? Čuo sam samo naše! „Mogli smo više od ovoga. Asenal je imao svoje šanse, ali trebalo je da pobedimo. Važno je da osiguramo prolaz u Belorusiji“, kaže Francuz.

Fudbal 03.11.2017 | 14:15
Le Talek - Heroj!
Počeo je karijeru kao ofanzivac, igrao je u Renu i Borusiji u napadu i po krilu. U Ukrajini i Rusiji su ga pretvorili u zadnjeg veznog. Kao takav je i došao u Srbiju, u Crvenu zvezdu. I otkrio da je ceo život bio u zabludi i da je rođen za štopera. 

Damijan Le Talek je komandant Zvezdine odbrane! Bez njega se poslednja linija crveno-belih više ne može zamisliti. U tandemu sa Savićem čini najbolji štoperski tandem koji je Crvena zvezda imala u poslednjih desetak godina. 

I sinoć je maestralno komandovao Zvezdinom odbranom, zaustavljao napadače Arsenala, krpio greške saigrača, a u 64. minutu napravio i potez utakmice. Svi su loptu videli u golu posle šuta Vilšira, a onda je odnekud izronio Le Talek. Slika govori sve... Fotka večeri!

’Crveno-beli’ su u četvrtak odigrali nerešeno bez golova na ’Emirejtsu’ i sada imaju realne šanse da se plasiraju u nokaut fazu.

"Zašto ja? ", upitao je Le Talek novinare kroz smeh.

Oni su mu onda rekli da je spasao verovatno pobedonosni pogodak Džeka Vilšera u finišu meča. 

"U pitanju je bila sekunda, sve se desilo veoma brzo. Osetio sam šta će se desiti i imao sam malo sreće". 

Francuski štoper svestan je veličine boda na jednom ovakvom stadionu, ali nije potpuno zadovoljan rezultatom. 

"Mislim da smo mogli više da uradimo, imali smo mnogo šansi da damo gol, doduše imao je i Arsenal. Zaslužili smo pobedu, ipak, bod u Londonu jeste velika stvar". 

Zvezda posle četiri kola je druga na tabeli Grupe H Lige Evropa. 

"Bod je veoma dobra stvar za nas, pogotovo protiv Arsenala koji je veliki klub. Sada nam sledi najvažnija utakmica u Belorusiji. Imamo velike šanse da prodjemo dalje, ali biće teško". 

On je istakao da ima sjajnu saradnju sa Vujadinom Savićem. 

"Igrali smo dobro zajedno, imamo dobru komunikaciju i pomažemo jedan drugom. Nekad je veoma teško, ali je bilo dobro. Razgovaramo na francuskom na terenu, što je dobro za mene, a svakako lakše", zaključio je Le Talek.

Izvor: mozzartsport/B92

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar