Ле Талек - Херој!

ФОТКА ДАНА: Командант! Потез вечери. . .  Осетио сам да ће се нешто десити! Дамијен Ле Талек, дефанзивац Црвене звезде, није желео у први план да истиче своју интервенцију када је у финишу са линије скинуо лопту и спречио гол Арсенала.  Где су били Арсеналови навијачи? Чуо сам само наше! „Могли смо више од овога. Асенал је имао своје шансе, али требало је да победимо. Важно је да осигурамо пролаз у Белорусији“, каже Француз.

Фудбал 03.11.2017 | 14:15
Ле Талек - Херој!
Почео је каријеру као офанзивац, играо је у Рену и Борусији у нападу и по крилу. У Украјини и Русији су га претворили у задњег везног. Као такав је и дошао у Србију, у Црвену звезду. И открио да је цео живот био у заблуди и да је рођен за штопера. 

Дамијан Ле Талек је командант Звездине одбране! Без њега се последња линија црвено-белих више не може замислити. У тандему са Савићем чини најбољи штоперски тандем који је Црвена звезда имала у последњих десетак година. 

И синоћ је маестрално командовао Звездином одбраном, заустављао нападаче Арсенала, крпио грешке саиграча, а у 64. минуту направио и потез утакмице. Сви су лопту видели у голу после шута Вилшира, а онда је однекуд изронио Ле Талек. Слика говори све... Фотка вечери!

’Црвено-бели’ су у четвртак одиграли нерешено без голова на ’Емирејтсу’ и сада имају реалне шансе да се пласирају у нокаут фазу.

"Зашто ја? ", упитао је Ле Талек новинаре кроз смех.

Они су му онда рекли да је спасао вероватно победоносни погодак Џека Вилшера у финишу меча. 

"У питању је била секунда, све се десило веома брзо. Осетио сам шта ће се десити и имао сам мало среће". 

Француски штопер свестан је величине бода на једном оваквом стадиону, али није потпуно задовољан резултатом. 

"Мислим да смо могли више да урадимо, имали смо много шанси да дамо гол, додуше имао је и Арсенал. Заслужили смо победу, ипак, бод у Лондону јесте велика ствар". 

Звезда после четири кола је друга на табели Групе Х Лиге Европа. 

"Бод је веома добра ствар за нас, поготово против Арсенала који је велики клуб. Сада нам следи најважнија утакмица у Белорусији. Имамо велике шансе да продјемо даље, али биће тешко". 

Он је истакао да има сјајну сарадњу са Вујадином Савићем. 

"Играли смо добро заједно, имамо добру комуникацију и помажемо један другом. Некад је веома тешко, али је било добро. Разговарамо на француском на терену, што је добро за мене, а свакако лакше", закључио је Ле Талек.

Извор: моззартспорт/Б92

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар