Partizan - sa Albancima za bodove i samopouzdanje!

Partizan protiv Albanaca u Humskoj traži efikasnost koju su "grobari" videli poslednji put protiv Videotona kada je bilo "biti ili ne biti" za Ligu Evrope.

Fudbal 02.11.2017 | 12:00
Partizan - sa Albancima za bodove i samopouzdanje!
Skenderbeg i Partizan su prethodni meč odigrali u Elbasanu, a srpski šampion se uzda u to da će ga ovog puta od 19 časova pogledati sreća koja crno-bele nikako nije htela u Albaniji.

Tri sjajne prilike, tri zicera i – ništa. Niti jedan gol nije viđen zahvaljujući golmanu Šehiju i stativi. Jeste Partizan bio podređen u pojedinim delovima utakmice, nije pronalazio igru kao što ne uspeva to ni u prvenstvu, ali je četvrto kolo u Beogradu mogao da dočeka sa četiri boda "u džepu". 

Janković, Tošić i Suma nisu uspeli da pogode mrežu, a sada se sastav menja zbog izostanka igrača iz Gvineje. Najskuplje pojačanje u istoriji kluba je povredio mišić, pa će na teren Leandre Tavamba. 

To ne mora nužno da bude loše za Partizan jer je Tavamba u prvenstvu protiv Borca ušao umesto Sume i pokrenuo Partizan. Tim je zaigrao mnogo življe i brže u jednom periodu meča, iako sam Tavamba nije oličenje brzine među fudbalerima. Problem za Đukića je nastao što pozitivan tempo Partizan nije održao tokom celog drugog dela u kome je Borac neretko bio bolji protivnik i nadigravao Partizan.

Ako se nedavna forma iz Superlige prenese na teren u Humskoj protiv Skenderbega, neće biti dobro po crno-bele čiji je trener i sam rekao da je ekipa neefikasna.

Kada se tome dodaju i nedavne tvrdnje da je tim pod većim pritiskom kada igra kod kuće, onda to na leđa startnih 11 igrača Partizana stavlja dodatni teret.

U slučaju pobede, Partizanu bi odgovarao remi Dinamo KIjeva i Jang Bojsa, od kojih su prvi preokrenuli u Beogradu, a drugi se "izvukli" u Švajcarskoj i osvojili bod. Upravo taj jedan bod sada deli Jang Bojs od Partizana jer srpski prvak ima dva boda iz tri utakmice.

Vremena za kalkulacije će biti nakon utakmice na stadionu Partizana. Dok se domaći igrači nadaju velikoj poseti na stadionu, Albanaca bi sa juga Srbije moglo da bude oko 2.000.

Gostujućih navijača iz Albanije neće biti, a crno-beli imaju imperativ pobede koja im ostavlja nadu za proleće u Ligi Evrope.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar