Партизан - са Албанцима за бодове и самопоуздање!

Партизан против Албанаца у Хумској тражи ефикасност коју су "гробари" видели последњи пут против Видеотона када је било "бити или не бити" за Лигу Европе.

Фудбал 02.11.2017 | 12:00
Партизан - са Албанцима за бодове и самопоуздање!
Скендербег и Партизан су претходни меч одиграли у Елбасану, а српски шампион се узда у то да ће га овог пута од 19 часова погледати срећа која црно-беле никако није хтела у Албанији.

Три сјајне прилике, три зицера и – ништа. Нити један гол није виђен захваљујући голману Шехију и стативи. Јесте Партизан био подређен у појединим деловима утакмице, није проналазио игру као што не успева то ни у првенству, али је четврто коло у Београду могао да дочека са четири бода "у џепу". 

Јанковић, Тошић и Сума нису успели да погоде мрежу, а сада се састав мења због изостанка играча из Гвинеје. Најскупље појачање у историји клуба је повредио мишић, па ће на терен Леандре Тавамба. 

То не мора нужно да буде лоше за Партизан јер је Тавамба у првенству против Борца ушао уместо Суме и покренуо Партизан. Тим је заиграо много живље и брже у једном периоду меча, иако сам Тавамба није оличење брзине међу фудбалерима. Проблем за Ђукића је настао што позитиван темпо Партизан није одржао током целог другог дела у коме је Борац неретко био бољи противник и надигравао Партизан.

Ако се недавна форма из Суперлиге пренесе на терен у Хумској против Скендербега, неће бити добро по црно-беле чији је тренер и сам рекао да је екипа неефикасна.

Када се томе додају и недавне тврдње да је тим под већим притиском када игра код куће, онда то на леђа стартних 11 играча Партизана ставља додатни терет.

У случају победе, Партизану би одговарао реми Динамо КИјева и Јанг Бојса, од којих су први преокренули у Београду, а други се "извукли" у Швајцарској и освојили бод. Управо тај један бод сада дели Јанг Бојс од Партизана јер српски првак има два бода из три утакмице.

Времена за калкулације ће бити након утакмице на стадиону Партизана. Док се домаћи играчи надају великој посети на стадиону, Албанаца би са југа Србије могло да буде око 2.000.

Гостујућих навијача из Албаније неће бити, а црно-бели имају императив победе која им оставља наду за пролеће у Лиги Европе.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар