Kid: Rasel Vestbruk je košarkaški Majk Tajson!

Legendarni plejmejker i sadašnji trener Milvoki Baksa Džejson Kid smatra da plej Oklahoma Siti Tandera Rasel Vestbruk igra samo u jednoj brzini – brzo i jako.

Košarka 05.11.2017 | 18:30
Kid: Rasel Vestbruk je košarkaški Majk Tajson!
Milvoki Baksi su izgubili od Oklahoma Sitija u noći između utorka i srede, a Vestbruk je, iako nije bio najefikasniji u svojoj ekipi bio na granici tripl-dabla.

"Vestbist" je imao 12 poena, 10 skokova i devet asistencija.

"On je Majk Tajson košarke. Kada je lopta u vazduhu on kreće kao što je svojevremeno radio Tajson. Kada se začuje zvono, on dolazi po vas. Kada god je na parketu igra u jednoj brzini a to je brzo i snažno" , rekao je Kid posle utakmice koji je blizu Vestbruka smestio i Džona Vola kada je pozicija "1" u pitanju. 

"On je najbolji u igri. Mnogo pritiska i vašu odbranu i napad. Može da se prilagodi i igra sa talentovanim momcima kao što su Pol Džordž i Karmelo Entoni, ali se njegov pristup ne menja, u kontrama pritiska, nalazi otvorenog čoveka i čini igru lakom", kaže Kid i dodaje da ga igra Oklahome podseća na Majami. 

Majami je svojevremeno "ničije" lopte pretvarao u druge šanse i trojke ili zakucavanja. Glavna zvezda Milvokija Janis Adetokumbo nije hteo da ulazi u priču ko je protiv koga u odbrani ili napadu, već da je važno da njegova ekipa pobeđuje. 

To se protiv Tandera nije desilo delom i zbog loše šuterske forme van linije 7.25 (u jednom trenutku su imali 1/14), iako je sam Janis iz igre šutirao 9/14 i ubacio 28 poena.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar