Кид: Расел Вестбрук је кошаркашки Мајк Тајсон!

Легендарни плејмејкер и садашњи тренер Милвоки Бакса Џејсон Кид сматра да плеј Оклахома Сити Тандера Расел Вестбрук игра само у једној брзини – брзо и јако.

Кошарка 05.11.2017 | 18:30
Кид: Расел Вестбрук је кошаркашки Мајк Тајсон!
Милвоки Бакси су изгубили од Оклахома Ситија у ноћи између уторка и среде, а Вестбрук је, иако није био најефикаснији у својој екипи био на граници трипл-дабла.

"Вестбист" је имао 12 поена, 10 скокова и девет асистенција.

"Он је Мајк Тајсон кошарке. Када је лопта у ваздуху он креће као што је својевремено радио Тајсон. Када се зачује звоно, он долази по вас. Када год је на паркету игра у једној брзини а то је брзо и снажно" , рекао је Кид после утакмице који је близу Вестбрука сместио и Џона Вола када је позиција "1" у питању. 

"Он је најбољи у игри. Много притиска и вашу одбрану и напад. Може да се прилагоди и игра са талентованим момцима као што су Пол Џорџ и Кармело Ентони, али се његов приступ не мења, у контрама притиска, налази отвореног човека и чини игру лаком", каже Кид и додаје да га игра Оклахоме подсећа на Мајами. 

Мајами је својевремено "ничије" лопте претварао у друге шансе и тројке или закуцавања. Главна звезда Милвокија Јанис Адетокумбо није хтео да улази у причу ко је против кога у одбрани или нападу, већ да је важно да његова екипа побеђује. 

То се против Тандера није десило делом и због лоше шутерске форме ван линије 7.25 (у једном тренутку су имали 1/14), иако је сам Јанис из игре шутирао 9/14 и убацио 28 поена.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар