Čovječe, odluči se više - za koga ćeš da igraš?!

Hajde, odluči se! Posle Brazila i Srbije, Lijanko igra za Italiju? Mladi štoper u situaciji kakva se retko viđa. . .

Fudbal 02.11.2017 | 11:00
Čovječe, odluči se više - za koga ćeš da igraš?!
Kada je početkom 2016. godine osvanula senzacionalna vest da dres mlade reprezentacije Srbije oblači talentovani brazilski štoper srpskih korena, sve je delovalo kao bajka.

Od debija u dresu omladinske reprezentacije ostala je samo gorka uspomena, a Lijanko Vojnović se u međuvremenu odrekao Srbije i vratio u rodni Brazil gde je nastavio da igra za Sao Paulo i ponovo bio u kombinaciji za njihove mlađe selekcije. A kako sada stvari stoje, Vojnović bi mogao da postane jedan od retkih, ako ne i jedini fudbaler u novijoj istoriji koji je reprezentovao tri različite države, pošto se nalazi jako blizu odluke da okrene novi list i ponese opremu prvog tima Italije! 

Prema tvrdnjama uglednih brazilskih medija, uz potvrdu određenih italijanskih listova, selektor Azura Đanpjero Ventura ozbiljno razmišlja o tome da Vojnovića pozove za prijateljske utakmice kada se bude završio baraž za Mundijal u Rusiji! Prvi kontakti su, navodno, uspostavljeni, Ventura je Vojnoviću saopštio želju da ga pozove u reprezentaciju, a momak sa srpskim korenima nema ništa protiv da stane rame uz rame sa Kjelinijem, Bonućijem, Darmijanom, Zapakostom, Ruganijem i ostalima. 

Inače, Vojnović pored brazilskog ima i italijanski pasoš, zahvaljujući rođacima čije poreklo vodi sa Apenina. Zbog toga pravno ne bi trebalo da postoji nikakva prepreka da Lijankopostane član Azura u bliskoj budućnosti. Takođe, FIFA dozvoljava igračima da igraju za više nacionalnih timova u mlađim kategorijama, dok su pravila za seniorski nivo striktna. 

Mladi štoper Torina, koga je svojevremeno želeo i Porto, trenutno se oporavlja od distorzije skočnog zgloba i na teren bi trebalo da se vrati sredinom novembra. U Seriji A odigrao je svega tri utakmice, a na terenu se nije našao od početka oktobra. 

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar