Човјече, одлучи се више - за кога ћеш да играш?!

Хајде, одлучи се! После Бразила и Србије, Лијанко игра за Италију? Млади штопер у ситуацији каква се ретко виђа. . .

Фудбал 02.11.2017 | 11:00
Човјече, одлучи се више - за кога ћеш да играш?!
Када је почетком 2016. године осванула сензационална вест да дрес младе репрезентације Србије облачи талентовани бразилски штопер српских корена, све је деловало као бајка.

Од дебија у дресу омладинске репрезентације остала је само горка успомена, а Лијанко Војновић се у међувремену одрекао Србије и вратио у родни Бразил где је наставио да игра за Сао Пауло и поново био у комбинацији за њихове млађе селекције. А како сада ствари стоје, Војновић би могао да постане један од ретких, ако не и једини фудбалер у новијој историји који је репрезентовао три различите државе, пошто се налази јако близу одлуке да окрене нови лист и понесе опрему првог тима Италије! 

Према тврдњама угледних бразилских медија, уз потврду одређених италијанских листова, селектор Азура Ђанпјеро Вентура озбиљно размишља о томе да Војновића позове за пријатељске утакмице када се буде завршио бараж за Мундијал у Русији! Први контакти су, наводно, успостављени, Вентура је Војновићу саопштио жељу да га позове у репрезентацију, а момак са српским коренима нема ништа против да стане раме уз раме са Кјелинијем, Бонућијем, Дармијаном, Запакостом, Руганијем и осталима. 

Иначе, Војновић поред бразилског има и италијански пасош, захваљујући рођацима чије порекло води са Апенина. Због тога правно не би требало да постоји никаква препрека да Лијанкопостане члан Азура у блиској будућности. Такође, ФИФА дозвољава играчима да играју за више националних тимова у млађим категоријама, док су правила за сениорски ниво стриктна. 

Млади штопер Торина, кога је својевремено желео и Порто, тренутно се опоравља од дисторзије скочног зглоба и на терен би требало да се врати средином новембра. У Серији А одиграо је свега три утакмице, а на терену се није нашао од почетка октобра. 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар