LŠ - najava i analiza: Počinje rasplet!

U utorak i sredu igraju se utakmice 4. kola, posle kojih će moći da se nasluti ko će u šesnaestinu finala.  Šest klubova juri osminu finala! Utakmice prve četiri grupe Lige šampiona na programu su u utorak, a prolaz u osmunu finala tog dana pokušaće da ostvari šest fudbalskih klubova.

Fudbal 30.10.2017 | 23:15
LŠ - najava i analiza: Počinje rasplet!
Mančester junajted, Pari Sen Žermen i Barselona u utorak imaju prvu priliku da "overe" plasman u šesnaestinu finala Lige šampiona, dok će u sredu u istoj poziciji biti Mančester siti i Bešiktaš.

Pomenuti klubovi imaju maksinalan učinak u dosadašnja tri kola, pa bi novim pobedama obezbedili jedno od prva dva mesta u svojim grupama.

Pred nama su reprize utakmica minule runde, samo uz promenjena domaćinstva, te je sigurno da ćemo dobiti neke učesnike naredne faze, dok bi neki drugi klubovi mogli značajno da se približe tom cilju uoči poslednja dva kola.

U Grupi A ponovo ćemo gledati "srpski duel", pošto Nemanja Matić sa Mančester junajtedom dočekuje Benfiku, za koju nastupaju Ljubomir Fejsa, Andrija Živković i nova golmanska nada - Mile Svilar. Klub iz Lisabona je i dalje bez bodova, tako da će na Old Trafordu pokušati da dođe do kakve-takve nade makar za treće mesto i proleće u Ligi Evrope.

Što se tiče druge utakmice ove grupe, Bazel - CSKA Moskva, ona će takođe biti u znaku Srba, pošto će suditi Milorad Mažić i njegov tim pomoćnika.

Poput Benfike, prvim bodovima nadaju se i igrači Anderlehta, među kojima su Uroš Spajić i Ivan Obradović. Belgijskog predstavnika, ipak, čeka težak zadatak, jer gostuje u Parizu, zahuktalom Pari Sen Žermenu.

Eventualnom kiksu domaćina u toj utakmici nada se Bajern Minhen, koji će u Glazgovu igrati protiv Seltika. Iako je bilo najava da će Robert Levandovski biti spreman za put, u Minhenu su odlučili da poljski napadač ostane u Nemačkoj kako ne bi rizikovao ozbiljniju povredu, dok će se u tim vratiti Kingsli Koman.

Derbi većeri u utorak biće odigran u Rimu, gde gostuje Čelsi. Pre dve nedelje u Londonu bilo je sjajnih 3:3, pa se nadamo uzbudljivom duelu i na Olimpiku. U istoj grupi, očekuje se rutinska pobeda Atletika protiv Karabaga u Madridu, mada su Azerbejdžanci u prethodnom duelu uspeli da odole i osvoje bod.

Što se tiče Grupe D, Barselona u Pireju igra protiv Olimpijakosa, koji ove sezone u elitnom takmičenju beleži rezultate mimo očekivanja - tri poraza, dok će se Juventus u Lisabonu sastati sa Sportingom i pokušati da pobedom značajno udalji Portugalce od drugog mesta.

Šansu da prođu u narednu rundu već posle četvrtog kola grupne faze imaće Mančester junajted, Bazel, Pari Sen Žermen, Bajern, Čelsi, Barselona i Juventus.

Mančester junajted, PSŽ i Bareslona jedine su ekipe koje imaju sve pobede, uz Bešiktaš koji će svoju utakmicu četvrtog kola igrati u sredu.

Junajted ima devet bodova u Grupi A i dočekaće Benfiku, a pobedom uz trijumf Bazela nad ekipom CSKA će uz švajcarsku ekipu obezbediti plasman dalje. 

Slična je situacija i u Grupi B, u kojoj PSŽ dočekuje Anderleht, a Bajern gostuje Seltiku, gde će obe ekipe tražiti šansu da pobedama dva kola pre kraja osiguraju mesto u osmini finala. 

Neizvesnije je u Grupi C, gde Čelsi ima sedam bodova, ispred Rome sa pet, Atletiko Madrida sa dva i Karabagom sa jednim. 

Čelsi će pobedom biti na korak od plasmana, a može i definitivno da prođe dalje ako pobedi Romu u gostima, a Atletiko kiksne u Madridu protiv debitanta Karabaga. 

Barselona u Grupi D ima maksimalan učinak i protiv Olimpijakosa u Atini ima veliku šansu, iako će grčki klub imati veliki motiv pošto do sada ima sva tri poraza. 

Juventus ima šest bodova i proći će dalje ako pobedi Sporting u Lisabonu, a Barselona savlada Olimpijakos. 

Liga šampiona je ove sezone na dobrom putu da obori rekord po broju golova, kojih je u sezoni 1999/00. bilo 292. Ove je do sada postignuto 156. 

Engleska će ove sezone imati priliku da postane prva zemlja koja će imati pet predstavnika u osmini finala. 

Sve utakmice igraju u standardnom terminu od 20.45.

LIGA ŠAMPIONA, 4. kolo:

utorak

Grupa A

Bazel - CSKA Moskva 20.45
Mančester junajted - Benfika 20.45 (TV Arena Sport 1)

TABELA: Junajted 9, Bazel 6, CSKA 3, Benfika 0.

Grupa B

Pari Sen Žermen - Anderleht 20.45
Seltik - Bajern Minhen 20.45 (TV Arena Sport 5)

TABELA: PSŽ 9, Bajern 6, Seltik 3, Anderleht 0.

Grupa C

Atletiko Madrid - Karabag 20.45
Roma - Čelsi 20.45 (TV Arena Sport 3)

TABELA: Čelsi 7, Roma 5, Atletiko 2, Karabag 1.

Grupa D

Sporting Lisabon - Juventus 20.45 (TV Arena Sport 4)
Olimpijakos - Barselona 20.45 (TV Arena Sport 2, multiprenos)

TABELA: Barselona 9, Juventus 6, Sporting 3, Olimpijakos 0.

sreda

Grupa E

Sevilja - Spartak Moskva 20.45 (TV Arena Sport 4)
Liverpul - Maribor 20.45 (TV Arena Sport 1)

TABELA: Liverpul 5, Spartak 5, Sevilja 4, Maribor 1.

Grupa F

Napoli - Mančester siti 20.45 (TV Arena Sport 3)
Šahtjor - Fejnord 20.45

TABELA: Siti 9, Šahtjor 6, Napoli 3, Fejnord 0.

Grupa G

Bešiktaš - Monako 18.00 (TV Arena Sport 1)
Porto - Red Bul Lajpcig 20.45 (TV Arena Sport 5)

TABELA: Bešiktaš 9, RB Lajpcig 4, Porto 3, Monako 1.

Grupa H

Borusija Dortmund - APOEL 20.45 (TV Arena Sport 2, multiprenos)
Totenhem - Real Madrid 20.45

TABELA: Totenhem 7, Real 7, Borusija 1, APOEL 1.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar