ЛШ - најава и анализа: Почиње расплет!

У уторак и среду играју се утакмице 4. кола, после којих ће моћи да се наслути ко ће у шеснаестину финала.  Шест клубова јури осмину финала! Утакмице прве четири групе Лиге шампиона на програму су у уторак, а пролаз у осмуну финала тог дана покушаће да оствари шест фудбалских клубова.

Фудбал 30.10.2017 | 23:15
ЛШ - најава и анализа: Почиње расплет!
Манчестер јунајтед, Пари Сен Жермен и Барселона у уторак имају прву прилику да "овере" пласман у шеснаестину финала Лиге шампиона, док ће у среду у истој позицији бити Манчестер сити и Бешикташ.

Поменути клубови имају максиналан учинак у досадашња три кола, па би новим победама обезбедили једно од прва два места у својим групама.

Пред нама су репризе утакмица минуле рунде, само уз промењена домаћинства, те је сигурно да ћемо добити неке учеснике наредне фазе, док би неки други клубови могли значајно да се приближе том циљу уочи последња два кола.

У Групи А поново ћемо гледати "српски дуел", пошто Немања Матић са Манчестер јунајтедом дочекује Бенфику, за коју наступају Љубомир Фејса, Андрија Живковић и нова голманска нада - Миле Свилар. Клуб из Лисабона је и даље без бодова, тако да ће на Олд Трафорду покушати да дође до какве-такве наде макар за треће место и пролеће у Лиги Европе.

Што се тиче друге утакмице ове групе, Базел - ЦСКА Москва, она ће такође бити у знаку Срба, пошто ће судити Милорад Мажић и његов тим помоћника.

Попут Бенфике, првим бодовима надају се и играчи Андерлехта, међу којима су Урош Спајић и Иван Обрадовић. Белгијског представника, ипак, чека тежак задатак, јер гостује у Паризу, захукталом Пари Сен Жермену.

Евентуалном киксу домаћина у тој утакмици нада се Бајерн Минхен, који ће у Глазгову играти против Селтика. Иако је било најава да ће Роберт Левандовски бити спреман за пут, у Минхену су одлучили да пољски нападач остане у Немачкој како не би ризиковао озбиљнију повреду, док ће се у тим вратити Кингсли Коман.

Дерби већери у уторак биће одигран у Риму, где гостује Челси. Пре две недеље у Лондону било је сјајних 3:3, па се надамо узбудљивом дуелу и на Олимпику. У истој групи, очекује се рутинска победа Атлетика против Карабага у Мадриду, мада су Азербејџанци у претходном дуелу успели да одоле и освоје бод.

Што се тиче Групе Д, Барселона у Пиреју игра против Олимпијакоса, који ове сезоне у елитном такмичењу бележи резултате мимо очекивања - три пораза, док ће се Јувентус у Лисабону састати са Спортингом и покушати да победом значајно удаљи Португалце од другог места.

Шансу да прођу у наредну рунду већ после четвртог кола групне фазе имаће Манчестер јунајтед, Базел, Пари Сен Жермен, Бајерн, Челси, Барселона и Јувентус.

Манчестер јунајтед, ПСЖ и Бареслона једине су екипе које имају све победе, уз Бешикташ који ће своју утакмицу четвртог кола играти у среду.

Јунајтед има девет бодова у Групи А и дочекаће Бенфику, а победом уз тријумф Базела над екипом ЦСКА ће уз швајцарску екипу обезбедити пласман даље. 

Слична је ситуација и у Групи Б, у којој ПСЖ дочекује Андерлехт, а Бајерн гостује Селтику, где ће обе екипе тражити шансу да победама два кола пре краја осигурају место у осмини финала. 

Неизвесније је у Групи Ц, где Челси има седам бодова, испред Роме са пет, Атлетико Мадрида са два и Карабагом са једним. 

Челси ће победом бити на корак од пласмана, а може и дефинитивно да прође даље ако победи Рому у гостима, а Атлетико киксне у Мадриду против дебитанта Карабага. 

Барселона у Групи Д има максималан учинак и против Олимпијакоса у Атини има велику шансу, иако ће грчки клуб имати велики мотив пошто до сада има сва три пораза. 

Јувентус има шест бодова и проћи ће даље ако победи Спортинг у Лисабону, а Барселона савлада Олимпијакос. 

Лига шампиона је ове сезоне на добром путу да обори рекорд по броју голова, којих је у сезони 1999/00. било 292. Ове је до сада постигнуто 156. 

Енглеска ће ове сезоне имати прилику да постане прва земља која ће имати пет представника у осмини финала. 

Све утакмице играју у стандардном термину од 20.45.

ЛИГА ШАМПИОНА, 4. коло:

уторак

Група А

Базел - ЦСКА Москва 20.45
Манчестер јунајтед - Бенфика 20.45 (ТВ Арена Спорт 1)

ТАБЕЛА: Јунајтед 9, Базел 6, ЦСКА 3, Бенфика 0.

Група Б

Пари Сен Жермен - Андерлехт 20.45
Селтик - Бајерн Минхен 20.45 (ТВ Арена Спорт 5)

ТАБЕЛА: ПСЖ 9, Бајерн 6, Селтик 3, Андерлехт 0.

Група Ц

Атлетико Мадрид - Карабаг 20.45
Рома - Челси 20.45 (ТВ Арена Спорт 3)

ТАБЕЛА: Челси 7, Рома 5, Атлетико 2, Карабаг 1.

Група Д

Спортинг Лисабон - Јувентус 20.45 (ТВ Арена Спорт 4)
Олимпијакос - Барселона 20.45 (ТВ Арена Спорт 2, мултипренос)

ТАБЕЛА: Барселона 9, Јувентус 6, Спортинг 3, Олимпијакос 0.

среда

Група Е

Севиља - Спартак Москва 20.45 (ТВ Арена Спорт 4)
Ливерпул - Марибор 20.45 (ТВ Арена Спорт 1)

ТАБЕЛА: Ливерпул 5, Спартак 5, Севиља 4, Марибор 1.

Група Ф

Наполи - Манчестер сити 20.45 (ТВ Арена Спорт 3)
Шахтјор - Фејнорд 20.45

ТАБЕЛА: Сити 9, Шахтјор 6, Наполи 3, Фејнорд 0.

Група Г

Бешикташ - Монако 18.00 (ТВ Арена Спорт 1)
Порто - Ред Бул Лајпциг 20.45 (ТВ Арена Спорт 5)

ТАБЕЛА: Бешикташ 9, РБ Лајпциг 4, Порто 3, Монако 1.

Група Х

Борусија Дортмунд - АПОЕЛ 20.45 (ТВ Арена Спорт 2, мултипренос)
Тотенхем - Реал Мадрид 20.45

ТАБЕЛА: Тотенхем 7, Реал 7, Борусија 1, АПОЕЛ 1.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар