EK: Partizan bez Novice i Samarda na Limož!

Trener Partizana Miroslav Muta Nikolić neće moći da računa na kapitena Novicu Veličkovića i Samarda Samjuelsa na gostovanju Limožu u četvrtom kolu Evrokupa.

Košarka 30.10.2017 | 20:45
EK: Partizan bez Novice i Samarda na Limož!
Crno-beli su nešto posle pola sedam jutros poleteli sa aerodroma Nikola Tesla, a meč je na programu u utorak od 20.30.

Veličkovića neće biti u sastavu zbog oporavka od povrede, odnosno udarca u kuk, koju je zadobio tokom prethodnih mečeva, dok jamajčanskog centra neće biti zbog problema sa vizom.

"Nova važna utakmica Evrokupa i nova prilika za moje mlade igrače da stiču neophodno iskustvo. U ekipu se vraćaju Miler i Aranitović, ali će odsustvovati Semjuels i Veličković – što će otvoriti prostor da mlađi igrači pod košem dobiju više minuta i pokažu koliko su naučili od početka sezone. Mi ćemo kao i do sada, biti skromni, požrtvovani, pokušati da igramo modernu košarku sa dosta trčanja, ali i jaču odbranu nego što smo igrali do sada", podvukao je Nikolić.

Nekadašnji šampioni Evrope posle tri runde takmičenja imaju skor od jednog trijumfa i dva neuspeha.

"U Francusku putujemo u dobrom raspoloženju, nakon serije dobrih rezultata koja nam daje vetar u leđa da u tom ritmu nastavimo. Žao mi je što nećemo biti kompletni, svima je jasno koliko ovom mladom timu znače kvalitet i iskustvo koje poseduju Novica i Samardo. Sa druge strane, nama je svaka utakmica prilika da pokažemo napredak, volju i borbu, tako da ćemo i u Limožu dati svoj maksimum. Ulogu favorita prepuštamo njima, nama neka ostane borbenost i dobar ritam sa prethodnih nekoliko utakmica", istakao jeAleksandar Aranitović.

Posle povratka iz Francuske, Partizan u ponedeljak očekuje prvi večiti derbi sa Crvenom zvezdom, u kom će biti domaćini od 21 čas u hali Aleksandar Nikolić.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar