ЕК: Партизан без Новице и Самарда на Лимож!

Тренер Партизана Мирослав Мута Николић неће моћи да рачуна на капитена Новицу Величковића и Самарда Самјуелса на гостовању Лиможу у четвртом колу Еврокупа.

Кошарка 30.10.2017 | 20:45
ЕК: Партизан без Новице и Самарда на Лимож!
Црно-бели су нешто после пола седам јутрос полетели са аеродрома Никола Тесла, а меч је на програму у уторак од 20.30.

Величковића неће бити у саставу због опоравка од повреде, односно ударца у кук, коју је задобио током претходних мечева, док јамајчанског центра неће бити због проблема са визом.

"Нова важна утакмица Еврокупа и нова прилика за моје младе играче да стичу неопходно искуство. У екипу се враћају Милер и Аранитовић, али ће одсуствовати Семјуелс и Величковић – што ће отворити простор да млађи играчи под кошем добију више минута и покажу колико су научили од почетка сезоне. Ми ћемо као и до сада, бити скромни, пожртвовани, покушати да играмо модерну кошарку са доста трчања, али и јачу одбрану него што смо играли до сада", подвукао је Николић.

Некадашњи шампиони Европе после три рунде такмичења имају скор од једног тријумфа и два неуспеха.

"У Француску путујемо у добром расположењу, након серије добрих резултата која нам даје ветар у леђа да у том ритму наставимо. Жао ми је што нећемо бити комплетни, свима је јасно колико овом младом тиму значе квалитет и искуство које поседују Новица и Самардо. Са друге стране, нама је свака утакмица прилика да покажемо напредак, вољу и борбу, тако да ћемо и у Лиможу дати свој максимум. Улогу фаворита препуштамо њима, нама нека остане борбеност и добар ритам са претходних неколико утакмица", истакао јеАлександар Аранитовић.

После повратка из Француске, Партизан у понедељак очекује први вечити дерби са Црвеном звездом, у ком ће бити домаћини од 21 час у хали Александар Николић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар