Ministar policiji: Slušati naređenja

Ministar unutrašnjih poslova Španije Huan Ignasio Zoido podsjetio je regionalnu policiju Katalonije na obavezu da se povinuje španskom ustavu.

Svijet 30.10.2017 | 07:34
Ministar policiji: Slušati naređenja
Zoido je u otvorenom pismu svim policajcima u Kataloniji, što uključuje Nacionalnu policiju, Civilnu gardu i katalonske regionalne policijske snage, napisao da oni moraju da "slušaju naređenja, garantuju prava svima i ispune nadležnosti Ustava", kao i povelje Katalonije.

Zoido je, takođe, podržao novopostavljenog šefa katalonske policije "Mosos d'Eskvadra" Ferana Lopesa.

Vlada u Madridu je u subotu razriješila dužnosti šefa "Mososa" Žozepa Ljuisa Trapera, dan nakon uvođenja direktne kontrole nad Katalonijom, prenio je AFP.

Katalonski parlament izglasao je u petak nezavisnost, nakon čega je španski Senat odobrio vladi premijera Marijana Rahoja da uspostavi direktnu kontrolu Madrida nad Katalonijom.

Izvor: Tanjug

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

bosanko

30.10.2017 11:22

Naravno da mora sčusat ili noga iz policije ima ko ce slusat heheheh

ODGOVORITE
Name

СРБ

30.10.2017 11:39

Одличан потез Државе Шпаније!!!

ODGOVORITE
Name

Popuna

30.10.2017 13:03

o cemu ti pricas tj pises? Kakav crni potez odlican? Jesi li dobar sa glavom? Kosovo moze dobiti nezavisnos, a Kataloci nemogu i oni i Rebublika Srpska treba biti neovisna stim sto je RS u velikoj prednosti ima sve sem vojske, a ti se moze srediti za kratko vrijeme