Министар полицији: Слушати наређења

Министар унутрашњих послова Шпаније Хуан Игнасио Зоидо подсјетио је регионалну полицију Каталоније на обавезу да се повинује шпанском уставу.

Свијет 30.10.2017 | 07:34
Министар полицији: Слушати наређења
Зоидо је у отвореном писму свим полицајцима у Каталонији, што укључује Националну полицију, Цивилну гарду и каталонске регионалне полицијске снаге, написао да они морају да "слушају наређења, гарантују права свима и испуне надлежности Устава", као и повеље Каталоније.

Зоидо је, такође, подржао новопостављеног шефа каталонске полиције "Мосос д'Есквадра" Ферана Лопеса.

Влада у Мадриду је у суботу разријешила дужности шефа "Мососа" Жозепа Љуиса Трапера, дан након увођења директне контроле над Каталонијом, пренио је АФП.

Каталонски парламент изгласао је у петак независност, након чега је шпански Сенат одобрио влади премијера Маријана Рахоја да успостави директну контролу Мадрида над Каталонијом.

Извор: Тањуг

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

босанко

30.10.2017 11:22

Наравно да мора счусат или нога из полиције има ко це слусат хехехех

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБ

30.10.2017 11:39

Одличан потез Државе Шпаније!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Попуна

30.10.2017 13:03

о цему ти прицас тј писес? Какав црни потез одлицан? Јеси ли добар са главом? Косово мозе добити независнос, а Каталоци немогу и они и Ребублика Српска треба бити неовисна стим сто је РС у великој предности има све сем војске, а ти се мозе средити за кратко вријеме