Najmanje petoro poginulo u Evropi

Najmanje pet osoba je poginulo, a nekoliko je povrijeđeno nakon što su u snažnim udarima vjetra oborena stabla, prekinut dovod električne energije i izazvan haos u saobraćaju širom centralnog dijela Evrope.

Svijet 29.10.2017 | 17:43
Najmanje petoro poginulo u Evropi
Dvije osobe poginule su u Poljskoj usljed naleta vjetra, uključujući vozača automobila koji je udario u stablo oboreno tokom oluje. Druga osoba poginula je kada je stablo palo na vozilo na jugozapadu Poljske dok je saputnik prebačen u bolnicu.

Dvije osobe poginule su u Češkoj kada su na njih pala stabla oborena usljed jakih udara vjetra.

Njemačka novinska agencija DPA navodi da se kamper utopio u rijeci Jadebuzen u pokrajini Donja Saksonija u Njemačkoj usljed naleta nabujale vode.

U Berlinu je jedna osoba teže povrijeđena nakon pada crijepa sa zgrade, druga je zadobila povrede usljed pada građevinske skele a još četiri u sličnim incidentima širom Njemačke.

Oluja "Hervart" čija je brzina vjetra dostigla 180 kilometara na čas izazvala je nestanak električne energije u više stotina hiljada kuća u Češkoj, Austriji i drugim evropskim državama.

Željezničke veze u nekoliko njemačkih pokrajina su prekinute, uključujući i Berlin zbog opasnosti koje predstavljaju grane na pruzi.

Avion kompanije "Lufthanza" na letu iz Hjustona ka Frankfurtu prinudno je sletio u Štutgart zbog jakog vjetra.

U gradu Hamburgu na sjeveru Njemačke rijeka Elba poplavila je garaže, čuveni riblju pijacu i nekoliko ulica.

Izvor: Srna

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Ado

30.10.2017 10:49

Lazes Da Su petoro, troje Sigurno

ODGOVORITE