Најмање петоро погинуло у Европи

Најмање пет особа је погинуло, а неколико је повријеђено након што су у снажним ударима вјетра оборена стабла, прекинут довод електричне енергије и изазван хаос у саобраћају широм централног дијела Европе.

Свијет 29.10.2017 | 17:43
Најмање петоро погинуло у Европи
Двије особе погинуле су у Пољској усљед налета вјетра, укључујући возача аутомобила који је ударио у стабло оборено током олује. Друга особа погинула је када је стабло пало на возило на југозападу Пољске док је сапутник пребачен у болницу.

Двије особе погинуле су у Чешкој када су на њих пала стабла оборена усљед јаких удара вјетра.

Њемачка новинска агенција ДПА наводи да се кампер утопио у ријеци Јадебузен у покрајини Доња Саксонија у Њемачкој усљед налета набујале воде.

У Берлину је једна особа теже повријеђена након пада цријепа са зграде, друга је задобила повреде усљед пада грађевинске скеле а још четири у сличним инцидентима широм Њемачке.

Олуја "Херварт" чија је брзина вјетра достигла 180 километара на час изазвала је нестанак електричне енергије у више стотина хиљада кућа у Чешкој, Аустрији и другим европским државама.

Жељезничке везе у неколико њемачких покрајина су прекинуте, укључујући и Берлин због опасности које представљају гране на прузи.

Авион компаније "Луфтханза" на лету из Хјустона ка Франкфурту принудно је слетио у Штутгарт због јаког вјетра.

У граду Хамбургу на сјеверу Њемачке ријека Елба поплавила је гараже, чувени рибљу пијацу и неколико улица.

Извор: Срна

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Адо

30.10.2017 09:49

Лазес Да Су петоро, троје Сигурно

ОДГОВОРИТЕ